© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.12.2021 06:29:14

NORIŠNICA! Pri Realu debitiral 17-letni SLOVENEC, začel je kot DONČIĆ in navdušil v EVROLIGI! (video)

Profimedia

Košarkarji v evroligi so v četrtek dokončali 17. krog. Potem ko so v sredo eno tekmo zaradi težav s koronavirusom odpovedali, so imeli košarkarji Madrida tokrat na tekmi le devet igralcev, tako da je priložnost dobil tudi član njihove mladinske ekipe Urban Klavžar. Dosegel je deset točk, na koncu je Real moskovski CSKA premagal z 71:65.

Pred tekmo so iz madridskega tabora sporočili, da imajo še štiri okužene (Anthony Randolph, Guerschon Yabusele, Juan Nunez in Adam Hanga). Dan prej pa sta bila pozitivna že Fabien Causeur in Vincent Poirier.

Zaradi tako zdesetkane zasedbe so Madridčani v prvo ekipo potegnili tudi člane svoje mladinske zasedbe, tudi 17-letnega Klavžarja. Za mlajše kategorije v Madridu sicer igra že od sezone 2018/19. V prejšnji sezoni je že igral za drugo ekipo, danes pa se je kot rešitev v sili odlično izkazal. Evroligaške točke je začel nabirati s trojko, dvoboj je končal pri desetih točkah, prispeval je tudi še eno trojko za vodstvo z 62:55, po katerem CSKA ni več zmogel preobrata, Slovenec pa je tik pred koncem nato zgrešil zadnji met za tri, ki pa ni več odločal o zmagi.

Ob desetih točkah je v skoraj 23 minutah na terenu dodal še en skok. Poleg njega je deset točk zbral še eden redkih preostalih zvezdnikov Sergio Llull,, 17 jih je dodal Nigel Williams-Goss, 15 pa Walter Tavares.

Zanimiv je predvsem podatek, da je slovenski zvezdnik Luka Dončić v dresu Reala prav tako debitiral s trojko, kar so bile takrat zanj edine tri točke na tekmi, to se je zgodilo v španski ligi, ob prvem nastopu pa je bil še eno leto mlajši od Klavžarja.