© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2021 10:30:38

BOG! Veliki Jasikevičius ŠOKIRAL NOVINARJE: Vsi smo milijonarji, zato ... TOLE JE ZA ANALE! (video)

Šarunas Jasikevičius in nova učna ura.

Nekdanji izjemni organizator igre, ki je svojčas igral tudi za Olimpijo, danes pa fantastični trener Barcelone, Šarunas Jasikevičius, je še enkrat več navdušil na novinarski konferenci. Še enkrat več z učno uro življenja, še enkrat več z besedami, ki presegajo šport in ki so tako zelo človeške. 

Spomnimo se, ko je Jasikevičius, takrat še kot trener Žalgirisa, dobil vprašanje, kaj si misli o tem, da je njegov varovanec Augusto Lima zapustil ekipo med polfinalom litovskega prvenstva, da bi prisostvoval rojstvu svojega otroka, novinarju odčital pravo malo lekcijo. "Dovolil sem mu, da odide. Imate otroke? Ko boste imeli svoje otroke, mladenič, boste razumeli," je takrat začel Jasikevičius. Celoten pogovor vam še enkrat prilagamo v videoposnetku. 

Zdaj je Jasikevičius znova navdušil. Na tiskovni konferenci Barcelone, ko je dobil vprašanje o tem, kakšen pritisk čutijo košarkarji Barcelone, je razložil: "Ni vsak na svetu dovolj dober, da igra za Barcelono, to je jasno. Seveda obstaja pritisk, ko igraš za Barco. A kaj bo o pritisku rekel nekdo, ki zdaj, med pandemijo, ne najde službe? To je pritisk! Mi? Večina nas je milijonarjev. Zato ... O kakšnem pritisku govorimo? Pojdi v drug klub ... Kdorkoli. Vključno s trenerjem. Trener prvi. Vse življenje delamo, da bi prišli do Barcelone, da bi bili pod tem pritiskom. To je luksuz. Čisti luksuz. O kakšnem pritisku govorimo? Neverjetno. Smo najbolj srečni ljudje na svetu." Besede, ob katerih si legendarni Šaras zasluži največji aplavz tega sveta.