© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2019 08:36:26

Pozor, PRIPRAVITE SE! Glejte, KJE JE ZDAJ LUKA! Dallas je URADNO OBJAVIL, da je Dončić ...

Reuters

Trenutek vrnitve Luke Dončića se približuje z velikimi koraki.

Kot v teh urah pišejo ameriški mediji, se je ponoči po slovenskem času zgodil izjemno pomemben, izjemno velik premik. Dallas Mavericks so namreč v pričakovanju svoje prve tekme po božiču Dončića umaknili s seznama poškodovanih in zagotovo odsotnih. In šli celo korak dlje, kajti na precej natančni lestvici ocen, koliko ima kdo možnosti za nastop, so mu pred domačo tekmo s San Antoniem nadeli oznako 'questionable', torej vprašljiv. 

To pomeni, da je Luka v kadru in bo povsem redno opravil vse priprave na tekmo, Dallas pa se bo lahko v zadnjem trenutku odločil, ali ga dati na seznam aktivnih med tekmo. Luka je seveda nazadnje igral 14. decembra, ko si je na srečanju z Miamijem poškodoval gleženj. Od tedaj je izpustil štiri tekme, a že pred božičem začel povsem redno trenirati. Če se ne bo vrnil nocoj (tekma bo ponoči po slovenskem času), ima potem na voljo tri predsilvestrska gostovanja v San Franciscu, Los Angelesu in Oklahoma Cityju. 

"Skok s seznama zanesljivo odsotnih na seznam vprašljivih je zelo velik skok, kajti vmes je še kar nekaj stopenj. Ne pomeni, da bo Luka zanesljivo igral, pomeni pa, da je praktično pripravljen, če se bo Dallas tako odločil po zadnjih premislekih," pravijo najbolje podučeni ameriški novinarji. Naj si še tako želijo njegove hitre vrnitve, pa bi mnogi navijači za vsak primer rajši videli, da bi Luka izpustil še kakšen obračun in povsem utrdil svoj gleženj za novoletni niz domačih tekem.