© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.12.2019 18:03:25

SIJAJNO! Dončićev vrstnik iz Italije našel staro fotografijo z Luko in NAVDUŠIL z zapisom! (FOTO)

Reuters

Ste že slišali za Mattea Garzio?

Verjetno oziroma zagotovo niste in 20-letnemu italijanskemu košarkarju je to jasno. Matteo v košarki ni uspel, ima pa dragocene spomine iz preteklosti. Na Luko Dončića in turnir v Ostii, ki sta ga zaznamovala kot najboljši strelec oziroma igralec. Pred božičnim večerom je fotografijo delil s celim svetom in navdušil z zapisom ob njej, ki so ga lahko v celoti preberete spodaj. Fotografija pa na tej povezavi.

»Zdravo, družba. Sem 20-letni fant iz Mestra, ime mi je Matteo Garzia. Pri brskanju po spominih na facebooku sem naletel na fotografijo iz leta 2012. Prepričan sem, da boste takoj prepoznali visokega fanta v belem dresu. Ja, to je Luka Dončić. Bila sva na mednarodnem turnirju v Ostii, imela sva 13 let. Tisti z rdečo majico sem jaz. Izgledam kot njegov sin, vem. Luka je v finalu dosegel 54 točk, v prejšnjih tekmah pa je veliko delal za svojo ekipo, imel je po 20 asistenc. Na koncu turnirja sva bila midva nagrajena, jaz kot najboljši strelec, on kot MVP turnirja, ki ga je na koncu osvojila Olimpija Ljubljana. Po sedmih letih bi rad primerjal, kaj je v tem času uspelo meni in kaj njemu.

Luka Dončić: 1 zlato na EP, 1 naslov v evroligi, 3 naslovi v Španiji, novinec leta v ligi NBA, igra za Dallas Mavericks in v povprečju dosega po 29,3 točke, 9,6 skoka in 9 podaj pri 48-odstotnem metu. Zasluži 7,7 milijona dolarjev, podpisal bo vsaj 50 milijonov vredno pogodbo z znamko Air Jordan, ima 3,5 milijona sledilcev na instagramu in še vedno je skromen fant.

Matteo Garzia: regionalni predstavnik pri Venetu, 1 MVP turnirja v Livornu, igram v serie D za Alvisiano v Benetkah, kjer dosegam skoraj 10 točk in 0 skokov na tekmo, ker sem ostal visok, kot sem bil na fotografiji. Ne dobivam nobene plače od svoje ekipe, plačam 50 evrov za obisk fizioterapevta, imam pa Jordank za 160 evrov, nikoli me še niso poklicali na razgovor, imam 732 sledilcev na instagramu in še vedno sem skromen fant.

Kljub temu me ob pogledu na fotografijo izpred sedmih let zmrazi. Na eni strani je malček, ki je sanjal, da bo postal košarkar, na drugi pa velikan, ki je že bil prvak. V čast mi je, da sem lahko izzval tistega, ki piše in bo pisal neizbrisljive stvari v zgodovini našega športa.«

Vesel božič vsem.