© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.10.2019 10:23:16

KRALJ! Luka Dončić po zanj skromnem učinku ZAPRL USTA VSEM: Vseeno mi je, ali ...

Reuters

Slovenski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić je sezono odprl nadvse uspešno. Dallas Mavericks ima po prvih štirih tekmah tri zmage, Ljubljančan pa ima po štirih tekmah povprečje 25 točk na tekmo.

Dallas Mavericks so sinoči znova dokazali, da bodo letos ekipa, ki bo na močnem zahodu mešala štrene najboljšim. Na gostovanju pri enem od favoritov za najvišja mesta Denverju so zmagali s 109:106, za razliko od prejšnjih tekem, na katerih je izstopal Dončić, pa se je tokrat dobro odrezala celotna zasedba.

Kar devet igralcev je imelo dvomestno število točk, po 14 sta jih zbrala Maxi Kleber in Tim Hardaway mlajši, Luka Dončić pa je v 32 minutah zbral zanj skromnih dvanajst točk, štiri skoke, pet podaj in dve ukradeni žogi. Zadel je pomemben koš dobro minuto pred koncem, v sklepnih trenutkih pa je zgrešil dva prosta meta, ki pa na srečo Dallasa nista imela vpliva na končni razplet.

Dončić je novinarjem po tekmi povedal: "Vseeno mi je, ali dosežem nič ali 40 točk, važno je, da ekipa zmaga. Tokrat smo dokazali, da imamo močno ekipo, da imamo odlične igralce in dolgo klop. Zmagati na tako težkem gostovanju, kot je Denver, ni majhna stvar."