© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.02.2019 13:12:22

Čeprav ga ne bo na glavni tekmi, bo LUKA DONČIĆ vseeno VELIKA ZVEZDA All-Star vikenda (VIDEO)

Čeprav se tu ali tam na drugi strani Atlantika še vedno oglasi nekdo, ki je prepričan, da bi zaradi izrazite volje javnosti Luka Dončić moral nastopiti na glavni tekmi All-Star, se 19-letni Ljubljančan s tem ne obremenjuje.

Med 15. in 17. februarjem ta velekošarkarski cirkus v Charlottu kakopak ne bo minil brez Dončića. Ta bo glavna zvezda tekme vzhajajočih zvezd, kar bi bil v vsakem primeru, obenem so ga uvrstili med osem tekmovalcev v spretnostnem izzivu.

Slednje tekmovanje je ob tekmovanjih v zabijanju in metu za tri točke dodatek obema tekmama, bolj zabava za gledalce. Pa vendarle, Američani pač ne bi bili Američani, če ne bi tudi takšnih izzivov napihnili in jih svetu predstavili kot nekaj sijajnega. Spretnostni izziv je tako res poligon, ki bi bilj sodil v kakšno košarkarsko šolo ali, denimo, v Žogarijo za najmlajše, vendar na seznamu dosedanjih zmagovalcev najdemo celo Jasona Kidda, Steva Nasha, Dwyana Wada, Derricka Rosa, Stephena Curryja, Tonyja Parkerja ... itd.

In Američani ne bi bili Američani, če ne bi tudi pred spretnostnim izzivom analizirali vseh osem tekmovalcev, napovedovali razplet in ponujali stavne kvote za zmagovalce. Če jim gre verjeti, je favorit letošnjega izziva prav Luka Dončić, na katerega stavnice ponujajo najmanjše kvote. V finalu naj bi se soočil s Traejem Youngom, s katerim sta od lanskega nabora dalje nerazdružno povezana, saj sta bila takoj po naboru zamenjana - Luka je iz Atlante odšel v Dallas, Young pa v nasprotno smer.

Poligon, ki ga bo moral Luka do zmage premagati trikrat (v četrtfinalu, polfinalu in finalu), obsega vodenje žoge med ovirami, podajo v odprtino, vodenje na drugo stran in polaganje žoge v koš ter vodenje spet na drugo stran in met za tri točke. Cilj pa je vse to opraviti hitreje od tekmeca.

Zanimivo, pred dvema letoma je bil v spretnostnem izzivu najboljši Latvijec Kristaps Porzingis, od nedavnega pri Dallasu soigralec Luke Dončića.