© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
31.12.2018 09:27:29

Eden največjih zvezdnikov lige IZGUBIL DVOBOJ Z DONČIĆEM, po tekmi pa o Slovencu POVEDAL TOLE (video)

Reuters

Pred tekmo med Dallasom in Oklahomo so bile vse oči uprte v zvezdnika obeh ekip - Luko Dončića na eni in Russella Westbrooka na drugi strani.

Zmagovalec dvoboja je slovenski košarkar, ki je v slabih 34 minutah dosegel:
- 25 točk
- met iz igre 9:19 (47,4%)
- met za tri točke 4:11 (36,4%)
- 3 skoki
- 7 podaj
- indeks +11

Westbrookova statistika v skoraj 38 minutah je precej skromnejša:
- 9 točk
- met iz igre 4:22 (18,2%)
- met za tri točke 0:8
- 9 skokov
- 8 podaj
- indeks -4

Kdo je Russell Westbrook?
V predprejšnji sezoni MVP lige, tudi dvakratni najboljši strelec in sedemkratni udeleženec All-Stars tekme, je drugi najbolj plačani košarkar v ligi - za Stephom Curryjem. V tej sezoni bo zaslužil 35,665.000 ameriških dolarjev. Z legendarnim Oscarjem Robertsonom delita prav poseben zgodovinski dosežek. Sta namreč edina košarkarja v zgodovini lige NBA, ki sta odigrala sezono s povprečnim trojnim dvojčkom. Westbrooku je to uspelo v svoji najbolj uspešni sezoni 2016/17, ko je na tekmo dosegal 31,6 točk, 10,7 skokov in 10,4 podaj.

Ta sezona je za Westbrooka povprečna, njegove številke (povprečje točk komaj nad 20) so manjše, kot v preteklih letih. Razlog se skriva tudi v številnih poškodbah, kot sam pravi pa tudi v dejstvu, da je ekipa Oklahome v tej sezoni kakovostnejša, zato mu ni treba več tako močno siliti v ospredje. Vseeno je bil nad svojo predstavo v Dallasu razočaran. "Moral bi odigrati bolje. Ta poraz je treba pripisati meni. Moram se zbrati in na parketu narediti tisto, kar se od mene pričakuje. Moram pomagati ekipi. Na tej tekmi sem jo namreč pustil na cedilu," je skrušeno razlagal 30-letni Westbrook.

Ko pa ga je novinarka vprašala, kaj pravi o Luki Dončiću in njegovih izvrstnih predstavah, je postal redkobeseden: "Nisem pri volji, da bi odgovarjal na vprašanja o Luki Dončiću." Tišina je v tem primeru zgovornejša od tisoč besed.