© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
31.12.2018 08:26:38

NOVA TEKMA, NOV REKORD! Luka se je minulo noč spet zapisal v zgodovino lige NBA

Reuters

Skoraj ne mine tekma, na kateri ne bi Luka Dončić postavil novega rekorda, novega mejnika v njegovi še vedno kratki karieri v ligi NBA. Tudi minulo noč je bilo tako.

Luka je k zmagi Dallasa nad Oklahomo prispeval 25 točk, vrli statistiki iz one strani Atlantika pa so hitro izračunali, da je bila to že njegova 20. tekma, na kateri je dosegel 20 ali več točk. In še naprej: to je bila njegova osma tekma, na kateri je dosegel 20 točk ali več in obenem pet podaj ali več. In to je za novinca veličastni dosežek - peti najboljši dosežek najstnika v zgodovini lige.

Luka ima komaj 19 let in že odločna stopa med zvezdnike lige. V zadnjem obdobju je stalno na naslovnih straneh, na zadnjih osmih tekmah se je le enkrat zgodilo, da ni presegel dvajsetice (na gostovanju pri aktualnih prvakih - Golden Statu - se je zaustavil pri 19 točkah).

Njegova serija točk od minule noči nazaj je videti takole: 25, 34, 21, 23, 19, 32, 23, 28. Zbir njegovih točk v tej sezoni mu daje povprečje 19,6. Za novinca je to vrhunsko - več, kot je sam pričakoval in več, kot so pričakovali v njegovem klubu.