© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.12.2018 13:03:06

Sploh lahko VERJAMETE? TOLE Luko Dončića loči od NESMRTNOSTI!

Odkar je Luka Dončić prišel v Dallas, je na svojo stran pridobil neverjetno veliko privržencev, ki v njem vidijo malega košarkarskega boga.

Ljubljanski najstnik igra izvrstno, kar kažejo tudi številke, njegova statistika je odlična. Mnogi že govorijo o tem, da si bo prislužil naziv novinca leta, čeprav ima velikega tekmeca v Deandreju Aytonu.

Toda vprašanje o tem, ali bo igralec leta, je zdaj dobilo nadaljevanje, oziroma je bilo še močno nadgrajeno. Sploh ne bi bilo presenečenje, da bi se Luka Dončić udeležil letošnje All-star tekme, ekshibicijskega dvoboja vseh zvezd. Vseh zvezd najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Doslej sta samo dva novinca dobila priložnost, da sta bila del smetane, ki vlada igri z oranžno žogo. To sta bila Yao Ming v sezoni 2002/03 in Blake Griffin osem let pozneje, čeprav je slednji prvo sezono izpustil zaradi poškodbe.

In tudi to še ni vse. Če Dončiću resnično uspe priti na All-star tekmo, bi s tem postavil nov mejnik. V času All-star vikenda bo namreč še vedno star 19 let in bi bil najmlajši, ki bi mu to uspelo. Doslej pa še noben 19-letnik ni imel časti, da bi igral na tej prestižni tekmi. Shaquille O'Neal, Magic Johnson in Isiah Thomas so trije legendarni zvezdniki, ki so kot najmlajši nastopili na All-staru, vsi pa so takrat šteli 20 let.