© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
30.11.2017 12:12:12

DONČIĆ še nikoli tako direktno na vprašaje, ali je to njegova ZADNJA SEZONA V EVROPI! Odgovor pa v NJEGOVEM SLOGU!

Profimedia

Luka Dončić bo spet zakorakal na parketu jutri zvečer ob 21. uri, ko bo madridski Real gostil Crveno zvezdo. In bržčas bo spet najboljši.

Da je 18-letni Ljubljančan eden najresnejših kandidatov za številko ena na naboru za ligo NBA prihodnje leto, je že dalj časa povsem jasno. Tu ali tam kakšen od analitikov najmočnejše lige na svetu zapiše, da bo Dončić pred vsemi in da takšnega še ni bilo, pa vsi žarimo od sreče. 


Kot kaže še najmanj prav Luka, ki skuša vse te špekulacije odmisliti in se osredotočati predvsem na svoje igre v tej sezoni. Ko so ga Grki po tekmi Reala v gosteh pri Panathinaikosu v prejšnjem krogu evrolige vprašali, če misli, da so to njegovi zadnji meseci na stari celini, je odgovoril: "Ne, tega ne morem reči. Bomo videli, kakšna bo ta sezona. Nikoli namreč ne veš, kaj bo prinesla prihodnost."

Najkoristnejši igralec evrolige meseca oktobra je stalno v središču pozornosti, v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju naravnost blesti - v povprečju dosega 19,7 točk (največ med vsemi), njegov indeks je 26,4 (tudi največ med vsemi).

"Velik užitek je igrati za klub, kot je Real Madrid," je novinarjem dejal Luka in s tem narisal nasmešek na obrazu predvsem trenerju Pablu Lasu in predsedniku Florentinu Perezu, ki sta že večkrat izpostavila, da si želita fanta imeti v ekipi še vsaj eno sezono.

Ko so čudežnega slovenskega dečka vprašali, kje on sam vidi skrivnost svojih neverjetnih iger, je pojasnil: "Zelo trdo treniram, najbolj pomembno pa je vendarle to, da se ob igranju košarke zabavam. Pravzaprav je tako, da ko se ne zabavam, ponavadi igram slabo. Mislim, da je to pravi recept."