© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.11.2017 18:55:19

KRIVA POTA! Še lani je igral za reprezentanco, danes pa je nekdanji zvezdnik lige NBA kriminalec

Profimedia

Nekdanji zvezdnik lige NBA Ben Gordon, ki je še pred enim letom v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo branil barve svoje Velike Britanije, se je zanšel v velikih težavah.

V Los Angelesu so ga prijeli zaradi ropa. V zgradbi, v kateri živi, je napadel človeka - najprej ga je udaril, potem pa mu je zapretil z nožem in mu naposled ukradel večjo količino denarja. Potem ko je na policijski postaji prestal zaslišanje in plačal kavcijo v višini 50 tisoč dolarjev, so ga spustili na prostost. 


Za tega 34-letnega Britanca je v tem mesecu to že tretji podoben prekršek. Pred nedavnim ropom so ga policisti obravnavali zaradi napada z nožem na dekle in zaradi lažne prijave požara v stanovanju.

V Londonu rojeni košarkar je bil leta 2005 tretji izbor na naboru za ligo NBA, v svoji bogati karieri je igral za Charlotte, Detroit, Chicago in Orlando, nazadnje pa je bil član Texasa v razvojni ligi. Leta 2005 je bil izbran za najboljšega šestega igralca v ligi NBA.

Gordonu nadaljevanje življenja po karieri ne gre najbolje od rok, nedavno je celo končal v psihiatrični bolnišnici v New Yorku, a je kmalu dobil odpustnico. Očitno prekmalu...