© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.11.2017 08:45:19

UAU, kakšna OGROMNA čast za Gorana Dragića: Zlati kapetan tudi v NBA začel z zbiranjem lovorik, tokrat je postal ...

Goran Dragić je po nekoliko bolj zadržanem začetku, ki je bila posledica predvsem psihične izpraznjenosti, tudi v NBA zablestel v polnem sijaju.

Dragić, ki je v vlogi kapetana slovensko reprezentanco popeljal do zlate kolajne, je iz tekme v tekme pomembnejši član tudi svojega Miamija v NBA. Za njim in za njegovo ekipo je odličen teden, blestel je na vseh treh tekmah z Bostonom, Minnesoti in nazadnje s Chicagom, kjer je pokazal in dokazal, zakaj je postal kapetan Vročice.

In njegov dosežek ni ostal nespregledan, saj ga je liga NBA nagradila z nazivom najboljšega košarkarja vzhodne konference tega tedna. Ob prejetju nagrade pa je še bolj navdušil navijače s svojo izjavo. "V ogromno čast mi je, da sem postal najboljši igralec vzhodne konference. Toda to mi ne bi uspelo brez soigralcev in trenerjev. Še vedno je pred nami ogromno dela," je povedal Dragić, ki ostaja skromen in z nogama trdno na tleh.

Lovoriko najboljšega igralca tedna je osvojil tretjič v svoji karieri, prvič na vzhodu. Miami je zmagal na vseh tekmah tega tedna, njegovo povprečje je bilo 23,7 točk na tekmo, 4.3 asistence in 3,7 skoki.