© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
27.11.2017 08:15:30

To GENIALNOST je Slovenija pogrešala! Reprezentanca se je mučila, Dragić pa kar ČARA: poglejte, s kakšno FANTAZIJO je prišel do novega mejnika! (video)

Košarkarji Miami Heat so v ligi NBA vpisali še tretjo zaporedno zmago. Nazadnje so ponoči v gosteh premagali Chicago Bulls s 100:93.

Slovenski as Goran Dragić je igral 34 minut in je bil s 24 točkami prvi strelec Miamija. Dragić je v statistiko vpisal še dva skoka in tri podaje. Z njimi se je uvrstil na 9. mesto najboljših asistentov v zgodovini kluba in tako postavil še en izjemen mejnik. Še več, Američani so bili na družbenih omrežjih tudi tokrat enotni, in sicer da je Dragić eden od najbolj podcenjenih košarkarjev v ligi. Miami je namreč pred koncem tekme trepetal za zmago, nato pa je udaril on - Dragon. V minuti tekme je zadel trojko, dva prosta meta in še en koš, kar je bilo dovolj, da je njegova ekipa lažje zadiahala. Za kako pomembnega igralca Miamija pravzaprav gre, govori tudi podatek, da je od 24 točk Dragić kar 14 dosegel v zadnji četrtini!

Prvi strelec Chicaga, ki je vpisal še peti poraz v vrsti, je bil Jerian Grant, ki se je prav tako kot slovenski košarkar ustavil pri 24 točkah. 

Miami je z desetimi zmagami, ob devetih porazih, osmo moštvo v razvrstitvi vzhodne konference. Enako razmerje zmag in porazov imata tudi Washington in New York Knicks. "Naša rezervna klop je navdihnila celotno ekipo. Potrebovali smo takšno energijo, ne le v zadnji četrtini, ampak prav v drugi četrtini, ki je prinesla ključno razliko in nas vrnila nazaj v igro," je rezerviste Miamija, ki ga v torek čaka težko gostovanje pri Cleveland Cavaliers, pohvalil trener Erik Spoelstra.