© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
30.09.2017 14:45:15

NORO! Skavt iz lige NBA DONČIĆU napovedal nekaj, da je njegove besede 'všečkal' celo DRAGIĆ!

FIBA

Luka Dončić bo eden od zvezdnikov naslednjega nabora novincev to je sodeč po odzivih iz Amerike zdaj jasno kot beli dan.

Na znani ameriški spletni strani hoopshype.com so o Luki Dončiću naredili pravo ekspertizo in z njo ugotovili, da je danes 18-letni Slovenec pravi košarkarski fenomen. Tezo so podkrepili z izjavami enega od skavtov iz najmočnejše košarkarske lige na svetu, torej enega od tistih, ki bo krojil začetek Dončićeve kariere v ligi NBA. Zaradi strogih pravil lige je seveda moral ostati neimenovan.

No, njegove besede zaradi tega niso nič manj vredne, nič manj dih jemajoče. »Več kot očitno je, da še nikoli v zgodovini ni bilo takega kandidata za nabor, kot je on,« je dejal anonimni skavt in na pomisleke glede Dončićeve fizične moči in atletskih sposobnosti, kar nekateri vidijo kot njegovo pomanjkljivost, ki bi v ligi NBA lahko prišla do izraza, pripomnil: »Nekaj povsem normalnega je, da se porajajo vprašanja glede njegovih atletskih zmožnosti, sploh glede na raven eksplozivnosti in hitrosti, ki jih liga NBA zahteva od zunanjega igralca. Ampak ta fant je nekaj posebnega.«

Zaključil je z besedami, da bi moral biti Dončić zanj prvi izbor na draftu, čeprav se to vsaj zaenkrat še ne zdi samoumevno. »Dončić je legitimen kandidat, da postani prvi izbor na naboru, kar ni uspelo še nobenemu evropskemu igralcu, ki igra zunanji položaj. Šefi ekip, še posebej tistih, ki izbirajo med prvimi, imajo raje atletske sposobnosti kot spretnost, ampak pri njemu lahko slednja prevaga. Še nikoli nisem videl tako spretnega in vsestranskega zunanjega igralca iz Evrope (kot je Dončić op. p.),« je bil poln hvale eden od skavtov iz lige NBA in s svojimi besedami navdušil celo Gorana Dragića. Ta je namreč omenjeni članek 'všečkal' na socialnih omrežjih.