© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
15.03.2016 10:10:37

Odhajajoči veliki zvezdnik lige NBA je bil najbolj vesel Vujačića (video)

Kobe Bryant se je gostovanja New Yorka razveselil predvsem zaradi snidenja s Slovencem.

V nedeljo je bil v ligi NBA na sporedu obračun med Los Angeles Lakersi in New York Knicksi. Dvoboj je potekal v dvorani Staples Center, mnogi pa so si verjetno želeli videti dvoboj Carmelo Anthony - Kobe Bryant.

Zvezdnik New Yorka je nadigral veterana Bryanta z 26:14, New York pa tesno premagal Lakerse z 90:87. Toda v ospredju je bilo slovo zvezdnika v odhodu, ki se je še zadnjič pomeril z New Yorkom. Po koncu se je ob stoječih ovacijah poslovil od igralcev New Yorka, še posebej pa je bilo čustveno snidenje s slovenskim košarkarjem Sašo Vujačićem.

Vujačić in Bryant sta bila soigralca pri jezernikih med leti 2004 in 2010, v tem času pa sta se skupaj veselila tud dveh naslovov zmagovalca lige NBA. Med njima se je razvilo veliko prijateljstvo, tudi zaradi dejstva, da je bil Vujačić edini, s katerim se je Kobe lahko pogovarjal v italijanskem jeziku. Bodoči član Hiše slavnih je po srečanju dejal: "Iskreno, najbolj sem bil vesel snidenja s Sašo. Ko je prvič prišel, je bil še nedolžen otrok. Videti je bil, kot bi mu bilo 12 let, na avtobusu pa sem ga spraševal, kaj pričakuje od lige NBA. Poglejte ga zdaj, zdaj je že veteran. Najbolj sem bil vesel, da sem ga spet srečal."

Prisrčen prijateljski objem je bil razglašen tudi za trenutek tedna v ligi NBA.