© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.08.2023 21:39:01

Kakšen šaljivec 'Miha': Imam s seboj ameriški pasoš - sori, Slovenija, toda Američan sem, če bo ...

alesfevzer.com

Odlično razpoloženje med slovenskimi košarkarji žarči tudi iz našega Američana.

Mike Tobey, ki ga je slovenska javnost med sijajnimi nastopi v olimpijskih kvalifikacijah v Litvi ter na olimpijskih igrah leta 2021 razglasila za Miho, je bil na predvečer obračuna z Venezuelo na voljo za druženje s slovenskimi novinarji in spregovoril o odlični pripravljenosti ekipe ter o velikem napredku, ki ga je naredila, odkar je pripotovala na Japonsko - najprej v Tokio in pozneje na Okinavo.

Tobeyju je ob tem žal, da je prvenstvo tako daleč in da ne bo veliko slovenskih navijačev, toda upa, da bodo na strani slovenske reprezentance domači gledalci. Na vprašanje, kako se počuti na otoku, na katerem je skoraj 100 tisoč Američanov - večinoma vojakov in njihovih družin -, pa se je Tobey izkazal za sijajnega, zelo iskrivega šaljivca.

"Če sem zelo iskren, sem upal na kaj bolj avtentično japonskega. Po drugi strani pa je tale ameriška prisotnost super, rad se peljem mimo ameriške letalske baze - sploh glede na tisto norost, ki se je dogajala zadnjič ponoči (alarm zaradi severnkorejskega raketnega napada, op. p.) S seboj imam tudi ameriški potni list, tako da če kaj pade dol in se stvari zapletejo - oprosti, Slovenija, jaz sem Američan," se je sijajno pošalil - in le kdo bi mu lahko zameril.