© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
22.01.2019 18:55:14

NISTE PRIČAKOVALI! Dallas pojasnil, zakaj je DONČIĆEV TROJNI DVOJČEK za Slovenijo prišel v naj trenutku!

Reuters

Sinoči smo mnogi Slovenci na delu v ligi NBA v živo lahko spremljali Luka Dončića, saj je njegov Dallas tekmo igral za Slovenijo normalnih večernih urah.

Mnogi si namreč v Sloveniji ne morejo privoščiti, da bi se zbujali sredi noči, celo večkrat na teden in zato so bili gotovo v ponedeljek zvečer pred televizijske zaslone prikovani mnogi Lukovi občudovalci.

Dallas v Milwaukeeju sicer ni slavil zmage, tudi naš košarkarski zvezdnik ni imel najboljšega večera, pa vendar je vse rojake razveselil s posebnim dosežkom - Dončić je namreč prvič v ligi NBA dosegel trojni dvojček in postal tudi drugi najmlajši košarkar (19 let in 327 dni) v tem tekmovanju, ki mu je to uspelo.

V ZDA (seveda pa tudi v Sloveniji) so seveda ta izvrsten dosežek pospremili s "stoječimi aplavzi", sijajno pa so prav pri Dallasu - v članku na njihovi spletni strani - pojasnili, zakaj se je Luka ravno na ta večer veselili trojnega dvojčka.

"To, da je bila v Dončićevi Sloveniji to prva tekma Dallasa v celi sezoni, ki se je začela ob za njih primerni uri, samo še doda pomembnost. Vsi v Evropi, tudi v Španiji, kjer je bil Luka več let izvrsten, morajo vsakič vstati sredi noči, da bi ga lahko gledali tudi v ligi NBA. Sedemurna razlika pa je bila v ponedeljek ničelna, tekma je bila na sporedu v Ljubljani ob 20. uri, v najbolj gledanem televizijskem terminu, ob tem pa se je Luka pomeril še z najboljšim evropskim košarkarjem, Grkom Giannisom Antetokounmpojem.  Vsa ta dejstva, so bila gotovo velik razlog, zakaj je Luka v ponedeljek uprizoril pravi šov za njegovo domačo celino," so med drugim zapisali pri Dallasu in nam tako še enkrat popihali na dušo.