© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2017 21:35:54

SOČNI kapetan GOGI!! Ne morem govoriti o tem!! Kaj če to preberejo Srbi!!! (foto)

fiba

Goran Dragić pred eno največjih tekem v njegovem življenju!

Manj, kot 24 ur nas loči od finala evropskega prvenstva, od bitke s Srbi, od bitke za Istanbul!

Kapetan je za nas opisal, kaj se je dogajalo danes, kako so se fantje pripravili na tekmo in kako bodo strli srbski oreh!

"Vsi se smejimo, vsi smo pozitivni. Dobro smo se pripravili, imeli smo dober trening, sestanek, tako da... Mislim, da smo pripravljeni. Če še nismo, pa še bomo. Treba se bo boriti, vreči parket ven. Srbi so zelo močna ekipa. Igrajo fizično. Njihova igra temelji na dveh glavnih igralcih Bogdanoviću in Marjanoviću. Vsi okoli njiju sestavljajo okostje, dobro si pomagajo. A mi imamo svoje priložnosti in mislim, da jih bomo izkoristili," je danes razlagal Goran Dragić.

goran dragic
fiba

 O srbskih slabostih ni želel preveč razpredati! "Če bodo prebrali, kaj so njihove slabosti, ne bomo mogli tega izkoristiti," se je zasmejal, a nato v bolj resnem tonu nadaljeval: "Definitivno jih pa imajo. Kot vse ekipe, tudi mi. Vemo, da bodo zelo agresivni, zelo dobro igrajo obrambo. A naša hitra igra jim ne ustreza, še posebej Marjanoviću. Treba ga bo napadati."

Ni dvoma, da bo dvorana polna, veliko Slovencev se je za vikend preselilo v Turčijo. "Ko smo bili otroci, smo vsi sanjali o tem, da bi igrali za svojo državo in o vidiš, koliko navijačev te podpira, diha s tabo, se veseli s tabo... Ne glede na rezultat bo to ena najlepših tekem v mojem življenju."

dragic doncic pm
Profimedia

Rutina je tista, katere se bodo naši junaki držali tudi v nedeljo. "Ta dan pred tekmo je kot zatišje pred nevihto. Vse je mirno, vsi smo še igrivi, smejemo se. Na dan tekme je pa vse po ustaljenem redu: zjutraj se zbudiš, umiješ zobe, greš na zajtrk, greš v sobo, se raztegneš, sestankuješ, greš spat za dve uri, si že na avtobusu, že poslušaš svojo najljubšo pesem. Na avtobusu je veliko žanrov, od narodnjakov do slovenskih in ameriških, in si že v elementu, da boš naredil vse za svojo ekipo," je še nedeljo, ko upamo, da bomo dobili slovenske šampione, opisal Ljubljančan.

Galerija