© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
16.09.2017 15:54:43

Kokoškov o Đorđeviću! TO govori v javnosti, povem vam, kaj ZARES govori za zaprtimi vrati!

Profimedia

Igor Kokoškov bo jutri Slovenijo vodil v svojem prvem finalu.

"Saša Đorđević ima veliko več izkušenj tako kot igralec in kot trener v tej situaciji. Ima veliko karizmo, veliko kvaliteto. Teh izkušenj nimam, to je moje prvo finale na EP," je danes izjavil selektor Slovenije.

"Hočemo se osredotočiti na malenkosti, ne beremo časopisov. Naše glave morejo biti neobremenjene, osredotočene samo na tekmo, vse ostali stvari so zdaj na strani," je dejal Kokoškov.

In kaj bo finale odločilo? "Nihče, ki se noče boriti, metati na zobe, jutri ne bo stopil na parket. Vsi igralci bodo dali od sebe 110 odstotkov, toda treba je igrati tudi pametno, moštveno ... Energija je pomembna, a ni dovolj, moraš igrati dobro," je dodal šef slovenske klopi.

Selektor Slovenije je izpostavil tudi to, da je zelo dobro, da je Đorđević ostal v košarki. "Ko sem odraščal, sem imel dva idola - Dražena in Sašo. Da je ostal v košarki, je velika stvar za evropsko košarko ter tudi za srbsko, ker je on selektor. Sva prijatelja, seveda, toda jaz njega poznam bolje, kot pa on mene. Do njega gojim veliko spoštovanje, spoštujem ga kot človeka, igralca in zdaj trenerja. Jutri bo pravi festival košarke, za take trenutke sem srečen, ker imam tako služno," je dejal Kokoškov.

Đorđević je sicer pred finalom dejal, da v tega kot favorit vstopa Slovenija. "Vem, da vam je to rekel, a vem tudi, kaj je in kaj bo rekel v slačilnici. Seveda moraš tekmeca spoštovati, toda prepričan sem, da bo za zaprtimi vrati na sestanku dejal: 'Dajmo povozit te Slovence'", je prepričan Igor Kokoškov.