© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.09.2017 11:14:41

ŠKANDAL NA EUROBASKETU! Med tekmo so nepridipravi kradli po hotelskih sobah

Medtem ko so litovski košarkarji po uvodnem porazu včeraj popoldne na tekmi z Ukrajino dosegli še svojo tretjo zaporedno zmago in si tlakovali pot do prvega mesta v skupini B, niso niti pomislili, kaj se tisti trenutek dogaja v šest kilometrov oddaljenem hotelu.

Prestižni hotel Hilton na mediteranski obali gosti vseh šest reprezentanc, ki prvi del evropskega prvenstva igrajo v Tel Avivu. V 16-nadstropnem hotelu, ki lahko gosti 1300 gostov, nočitev z zajtrkom stane 300 evrov, osebje pa vsak dan dvakrat čisti sobe.

Policijska preiskava včerajšnjega dogodka sicer še poteka, vodstvo hotela pa domneva, da so tatovi za vstop v sobe uporabili elektronske ključe. Izginile so številne kreditne kartice, tudi prestižne ure in gotovina. Eden tistih, ki je najbolj oškodovan, je Litovec Donatas Motiejunas, sicer član New Orleansa v ligi NBA, ki je ostal brez 6000 evrov.

Donatas Motiejunas


Reprezentance v skupini B bodo danes končale s tekmami v Tel Avivu, dve se bosta od evropskega prvenstva poslovili, štiri pa bodo potovale v Istanbul. Z eno se bo v soboto v osmini finala pomerila tudi slovenska izbrana vrsta.