© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.09.2017 17:06:35

Dragić ga je izzval, Blažič se je odzval: Obstaja prav poseben razlog, zakaj bodo košarkarji uživali v pici

Reuters

V slovenski košarkarski reprezentanci vlada odlično vzdušje, ki ga je še dodatno začinil dogodek po tekmi z Islandijo.

Igor Kokoškov: "Na evropskem prvenstvu ni lahkih tekem in nasprotnikov. Morali smo se psihološko pripraviti na Islandijo, je ne podcenjevati, saj se lahko tak pristop hitro maščuje. Brez dvoma smo bili kakovostnejša ekipa in vesel sem, da je tudi ta tekma za nami. Zdaj nas čaka še ena zahtevna tekma proti Franciji, na kateri moramo biti pravi in zbrani vseh štirideset minut."

Goran Dragić: "Vedeli smo, da jih ne bomo 'razbili' v prvi četrtini, saj so ekipa, ki igra z veliko energije od začetka do konca. V nadaljevanju so vendarle malce popustili in vse je bilo precej lažje. Vesel sem, da so skoraj vsi igralci dobili priložnost za igro, predvsem pa, da je Jaka Blažič zadel za prvo stotico Slovenije na velikih tekmovanjih. Moral bo častiti celo ekipo."

Jaka Blažič: "Islandci so začeli zelo agresivno in bili tako kot na ostalih tekmah do polčasa dokaj blizu. V nadaljevanju niso zdržali našega ritma, tako da smo ob nekaterih atraktivnih vložkih v napadu suvereno prišli do zmage. Z njimi nam raste samozavest in to se vidi pri vsakem posamezniku, saj imamo iz tekme v tekmo višji odstotek zadetih metov. Vseeno moramo vztrajati pri naši trdi obrambi, saj nam bo le ona prinesla uspeh, ko nam ne bo šlo v napadu. Čim prej moramo pozabiti to zmago, se spočiti in misli usmeriti v dvoboj s Francijo. Pripadla mi je čast, da sem dosegel prvo stotico Slovenije na evropskih prvenstvih, zato bom fante peljal na pico."