© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
11.09.2015 09:45:23

Se je Nowitzki res poslovil? (video)

vszi

Včeraj so Nemci v Berlinu odigrali svojo zadnjo tekmo na letošnjem EuroBasketu. Poraz s Španijo (76:77) namreč pomeni, da so osvojili peto mesto v skupini B in bodo končnico turnirja spremljali le prek malih ekranov.

Je bila ta tekma tudi zadnja za njihovega prvega zvezdnika Dirka Nowitzkega v reprezentančnem dresu?

Sedemintridesetletni član NBA moštva Dallas Mavericks je del izbrane vrste vse od leta 1997 in se je z njo veselil dveh velikih uspehov. Leta 2002 je Nemčija na svetovnem prvenstvu v ZDA osvojila bronasto odličje, tri leta pozneje pa še srebro na evropskem prvenstvu v (takratni) Srbiji in Črni gori. Na obeh turnirjih je bil Nowitzki proglašen za najkoristnejšega igralca

Trinajst tisoč gledalcev v berlinski Mercedes-Benz Areni je sinoči svojemu ljubljencu ob (predvidenem) slovesu stoje zaploskalo, kar je 215 centimetrov visokega košarkarja ganilo do solz. Pozneje pa ga je novinar v pogovoru presenetil z novico o morebitni nemški organizaciji olimpijskih kvalifikacij in Nowitzki se takrat ni več zdel tako prepričan, da je bila to res njegova zadnja tekma za reprezentanco.

"Ne smemo iskati izgovorov, dali smo vse od sebe, zmanjkalo je nekaj sreče in mogoče izkušenj," se je najprej na dvoboj s Španijo vrnil Nowitzki. Nato pa je izvedel, da se namerava nemška zveza prijaviti za organizatorja kvalifikacijskega turnirja, na katerem se bo odločalo o potnikih na olimpijske igre, kar pomeni, da bi se imela kljub vsemu priložnost potegovati za odhod v Rio. "Sploh nisem vedel, da je to možno, da bi lahko igrali kvalifikacije za olimpijske igre. O tem nisem razmišljal, Za nami je težek poraz in to je zame nekaj novega," je bil presenečen Nowitzki in na vprašanje, ali je že odigral zadnjo tekmo, odgovoril: "Ne vem še, bomo videli."