© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
J.Z.
J.Z.
23.08.2015 23:02:41

Jure Zdovc: Dimec še ni odpisan

Grega Wernig

Selektor Jure Zdovc je v trenutkih, ko se je tekma z Italijani lomila, skočil na parket in si prislužil tehnično napako.


Tekma je bila videti, kot da bi odločala o čem pomembnem. Potem je s hladno glavo tudi priznal, da sodnikom ni bilo lahko: "Čestitam fantom za borbenost, tekma je bila prava tekmovalna. Zahvalil bi se tudi navijačem. Iz te zmage ne bi delal nič posebnega, je le lep skalp. Za fante je dobro, da vidijo, da lahko premagajo tudi boljše tekmece od sebe. Pomembno je, da so dobili nekaj samozavesti."
"Na prvih dveh tekmah smo veliko menjali, tako da je vsak dobil nekaj priložnosti. Tega seveda ne bo na evropskem prvenstvu. Pomembno mi je, da se vsak igralec zaveda, kaj dela narobe, kdaj naredi napako. To je zame znak, ko vidim, da fantje vedo, kaj delamo. Dobro je, da garajo v obrambi."
Zdovc je še poudaril, da nihče od 13 igralcev ni odpisan. Niti Žiga Dimec ne. "Zanj je bilo na tekmah s Finsko in Italijo težko, saj imata lahke in gibljive centre. Z njim sem sicer zelo zadovoljen, zato ostaja z nami. Vse do zadnjega bom odlašal z odločitvijo."