© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
18.06.2015 09:52:02

Gašper Vidmar: Nastop v reprezentanci je v rokah zdravnikov

Arsen Perić

Gašper Vidmar bo moral v oslabljeni slovenski reprezentanci prevzeti eno ključnih vlog. Če bo igral, saj njegov nastop še ni stoodstoten. To je odvisno od zdravniškega mnenja.

Kako resna je poškodba? Kot kaže, vaš nastop na evropskem prvenstvu še ni dokončen ...
Fizioterapevt v Darussafaki mi je odsvetoval udeležbo. Zdaj se bom dobil še z dr. Macuro, da bo pogledal koleno in povedal, kaj misli. Pregledali me bodo tudi v ZDA, potem bom videl, kakšno je prevladujoče mnenje, kako je z meniskusom.

Torej odhajate v ZDA. Baje vas čaka mesto v klubu iz lige NBA.
Agent mi je rekel, da bi bilo dobro, da bi igral v poletni ligi. Gre za New Orleans. Zanimanje so v klubu pokazali že pred dvema letoma, ko sem bil v Fenerbahčeju, vendar sem si poškodoval koleno, križne vezi. Takrat so se malo ohladili, sredi letošnje sezone pa so spet pokazali zanimanje.

Kaj mislite, kako realno je, da bi v naslednji sezoni res zaigrali v ligi NBA?
Da bi šel kar z glavo skozi zid, takšne želje nimam. Če pa bi se mi ponudila dobra priložnost, zakaj pa ne. Težko rečem, kako resna možnost je to. Kakor mi pravi agent, so precej zainteresirani. Sicer se zavedajo, da me poleti čaka še reprezentančna akcija.

Vam je pogodba z Darussafako potekla?
Da, imel sem enoletno pogodbo. Sicer smo se pogovarjali o nadaljevanju sodelovanja, vendar nič več od tega. V klubu naj bi prišlo do nekaterih sprememb, zato si zdaj iščem drug klub. Sem pa bil v Turčiji zelo zadovoljen, tam sem bil dolgih sedem let.

Kakšen klub je pravzaprav Darussafaka, ta mali klub iz Istanbula?
Organizacija v klubu, ki je blizu središča Istanbula, je odlična. Sicer pa je to šola za otroke, ki imajo le enega starša ali pa nobenega, oziroma za pametne in privilegirane otroke. Na tribunah je tako veliko otrok.

Do zdaj ste trikrat igrali za reprezentanco na velikem tekmovanju, prvič pa bo v vlogi selektorja Jure Zdovc.
Enkrat sem bil že na pripravah, ko je vodil ekipo, sicer pa potem naslednje leto pri Unionu Olimpiji. Gre za super trenerja, ki ima težke treninge. Vendar se to pričakuje, če želimo doseči dober rezultat. Veselim se igranja za Slovenijo. Upam, da bodo zdravniki prižgali zeleno luč.

Slovenija bo na EuroBasketu nastopila precej oslabljena.
Mislim, da je dovolj mladih igralcev, ki čakajo na svojo priložnost. Radi bi se dokazali in pokazali, da lahko igrajo na najvišji ravni. Kljub vsemu lahko sestavimo dobro ekipo.

Kaj menite o igranju Bryanta Dunstona za Slovenijo?
Večkrat sem igral proti njemu in vem, da je zelo dober igralec. Je skočen in s svojo borbenostjo veliko pripomore ekipi. Potrebujemo takšnega atleta.