© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
07.09.2014 01:29:32

Če bi bil trener, bi kalkuliral

Fiba

Zoran Dragić je bil najboljši posameznik pri zmagi nad Dominikansko republiko.

"Težka tekma za nas, sploh po tisti z Litvo. Šlo je na izpadanje, zato sem vesel, da smo našli energijo in dobili dvoboj. Zdaj nas čakajo ZDA, nimamo kaj izgubiti, moramo biti mirni in skušati zmagati," je povedal mlajši od bratov Dragić, ki je odlično ustavil Garcio, ob tem pa še zelo dobro igral v napadu. "Bilo je zelo težko, je njihov glavni igralec. Skoraj polovico napadov se igra na njega. Toda lepo smo ga zaustavili in to ekipno."

Po lastnih besedah je bil prepričan, da bodo tokrat igrali zelo dobro. "Zato ker smo tako slabo odigrali zadnjo četrtino z Litvo in je ostal grenak priokus, ker nismo bili prvi v skupini. Imeli smo priložnost, če bi izgubili tekmo z Angolo, če bi tudi tudi mi kalkulirali, bi bilo na koncu prvi ali tretji ter tako imeli lažjo pot do polfinala," je kar sam načel temo, o kateri je bilo že toliko povedanega v zadnjih dneh.

"Če bi bil jaz trener, bi definitivno kalkuliral. Sem tak, da vse naredim za zmago. Če lahko kalkuliraš in ti to dovolijo, zakaj ne? Malo bi posnemal Avstralce," se je zasmejal in dodal, da prav zaradi tega ni jezen na Avstralce. "Oni so to naredili, mi pa smo si sami krivi, da nismo storili enako. Zakaj bi krivdo iskal pri drugih?"

Pogled je že uprl na dvoboj z ZDA, s katerimi se je Slovenija že pomerila na zadnji pripravljalni tekmi tik pred začetkom svetovnega prvenstva: "Mislim, da smo prvi polčas takrat odigrali zelo dobro in se jim postavili po robu. Seveda bo težka tekma, Španci in oni so favoriti tega prvenstva. A ne smemo jih preveč spoštovati. Tudi oni so iz mesa, tako kot mi. Moramo iti v meso, igrati najboljšo košarko in biti sproščeni, ker nimamo kaj izgubiti."