© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
25.03.2021 21:57:09

Dončiću se je v Dallasu pridružil TALE VETERAN! In Dragić bo odslej soigralec TEGA ALL-STAR IGRALCA!

Profimedia

Na zadnji dan košarkarske tržnice v ligi NBA so nove soigralce dobili vsi trije Slovenci onkraj luže.

V Dallas, kjer blesti Dončić, prihaja izkušeni veteran JJ Redick, ob njem pa tudi Nicolo Melli. V zameno je Dallas v New Orleans Hornets poslal Jamesa Johnsona, Wesa Iwunduja in izbor drugega kroga nabora.

Lanski finalisti NBA Miami Heat, kjer je eden ključnih mož Goran Dragić, bodo poslej igrali z dvakratnim igralcem All-Star, Victorjem Oladipom. Vodstvo Vročice je v zameno za Oladipa v Houston Rockets poslalo Averyja Bradleyja, Kellyja Olynyka in menjavo na naboru leta 2022. Oladipo je za Rakete, kamor se je v začetku sezone preselil iz Indiane, odigral 20 tekem in v povprečju dosegal po 20,8 točke, pet skokov ter 4,7 podaje na tekmo.

V Miami prihaja tudi srbski košarkar Nemanja Bjelica, v zameno zanj pa bodo Sacramento Kings dobili Moeja Harklessa in Chrisa Silvo. Vročica je med peterico ekip v vzhodni konferenci, ki bije tesno bitko za končnico. Charlotte ima izkupiček zmag in porazov 22-21, sledijo Miami, New York in Atlanta z 22-22 ter Boston z 21-23. Boston je zamenjal enega nemškega igralca za drugega. Daniel Theis se seli v Chicago v zameno za Moja Wagnerja.

Največji "remont" so naredili pri ekipi Orlando Magic, kjer so se med drugim "znebili" treh ključnih košarkarjev - črnogorskega centra Nikole Vučevića, Francoza Evana Fournierja in Aarona Gordona, ki so dosegali več kot polovico točk svoje ekipe na tekmo.

Vučević in Nigerijec Al-Farouq Aminu bosta karieri nadaljevala pri Chicago Bulls v zameno za Otta Porterja, Wendella Carterja ml. in izbor prvega kroga na naborih 2021 in 2023. Fournier je šel v Boston za dva izbora drugega kroga na draftu, Gordon in Gary Clark pa bosta nova soigralca Vlatka Čančarja pri Denver Nuggets. V zameno bodo Kelti dobili Garyja Harrisa, R.J.-ja Hamptona in izbor prvega kroga nabora.

V Denver prihaja tudi center JaVale McGee iz Clevelanda za dva izbora drugega kroga ter Isaiaha Hartensteina.

Galerija
Victor Oladipo