© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
27.03.2018 15:36:48

RAZKRITA SKRIVNOST izklesanega telesa LeBrona Jamesa. To stane TOLIKO DENARJA!

Profimedia

LeBron James velja za enega fizično najbolje pripravljenih košarkarjev v ligi NBA. Kako mu uspeva skozi celotno kariero vzdrževati to silno moč in vrhunsko telesno pripravljenost?

Tako se sprašujejo mnogi, še posebno zaradi dejstva, da je LeBron že takoj po koncu srednje šole vstopil v svet lige NBA. In takoj navdušil ali kar šokiral s svojo mogočno pojavo. Z neverjetno kombinacijo moči, hitrosti, košarkarskega znanja in inteligence je že v prvi sezono v povprečju dosegal več kot 20 točk.

Jasno, LeBron že vse od prihoda v ligo NBA prednjači v fizični moči, poldrugo desetletje pozneje pa pri 33 letih to moč ohranja, z izkušnjami in tehničnim napredkom pa je na parketu praktično nezaustavljiv.

V dosedanji profesionalni karieri ni bil nikoli resno poškodovan, v nobeni sezoni ni izpustil več kot osem tekem - razen v sezoni 2014/15, ko je le zaradi počitka pred končnico manjkal na 13 tekmah.

lebron james
Profimedia


O skrivnosti njegove telesne moči se je razgovoril njegov prijatelj in poslovni partner Maverick Carter. "LeBron na leto porabi milijon in pol dolarjev za vzdrževanje svojega telesa. Uporablja krioterapijo, visokotlačne komore, posebne medicinske škornje ... itd. Seveda ima tudi svoje osebne kuharje in atletske trenerje, strogo se drži predpisane prehrane. Veliko je vložil v svoje telo, zato je lahko tako dominanten pri 33 letih," je pojasnil Carter.

V tej sezoni James v dresu Clevelanda dosega 27,5 točk, 8,6 skokov in 9,1 podaje na tekmo.

Poldrugi milijon dolarjev za ohranjanje fizične pripravljenosti je seveda ogromno denarja, vendar za Jamesa to niti ne predstavlja večje težave. Kot 18-letni fant je z Nike-jem podpisal 90 milijonov težko sponzorsko pogodbo, ki jo je leta 2015 za milijardo dolarjev podaljšal do konca življenja. Od klubskih pogodb je doslej v karieri zaslužil že približno 234 milijonov. V tej sezoni njegova letna plača znaša 33,285.709 dolarjev.