© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.12.2016 08:02:16

Šok ob Dončićevi poškodbi in poklon velikega kluba (video + foto)

Profimedia

Bil je pripravljen na eno najlepših tekem v svoji karieri, zapustil pa jo je s poškodbo.

Potem ko je bil kar trikrat na zadnjih šestih tekmah izbran za najkoristnejšega igralca na parketu, je bilo tokrat za Luko Dončića vse drugače.

Dončić tokrat proti Crveni Zvezdi (tekmo so Srbi dobili s 77:62) ni bil tako uspešen kot pred dvema dnevoma, ko je na domačem igrišču v dobrih 19 minutah prispeval 16 točk, šest skokov, pet podaj in tri ukradene žoge za zmago Reala proti Brose Basketsu. V Beogradu je začel tekmo, skupaj je bil igrišču nekaj manj kot 12 minut, ob porazu svoje ekipe pa je bil enkrat uspešen z metom za tri točke, dvakrat je zgrešil, tako kot tudi met za dve točki, v svojo statistiko pa je vpisal še skok in dve podaji.

A to niti ni najpomembneje. Vprašanje, ki se postavlja v Madridu je, kdaj se bo mladenič vrnil na igrišča po poškodbi, ki jo je utrpel na spolzkem parketu. Na uradni spletni strani španske lige so zapisali, da je utrpel poškodbo desnega gležnja in da za zdaj še ni jasno, kako dolgo bo moral nadarjeni slovenski košarkar počivati.

Dončić je sicer želel nadaljevati z dvobojem, a tega ni zmogel. Z igrišča sta mu pomagala eden od domačih igralcev in en soigralec, v Areni pa so ga pospremili z bučnim aplavzom, ki kaže na to, kako cenjen je 17-letnik v tem predelu Evrope. Poleg tega mu je beograjski velikan zaželel vse naj naj pri okrevanju na uradni twitter strani kluba.

Ob tem so na strani ACB.com zapisali, da bo moral Pablo Laso na klopi Madridčanov zdaj najti rešitev, da bo nadomestil enega najpomembnejših členov svojega moštva. 

doncic instagram
Luka Dončić: Posebna tekma
instagram