© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.07.2016 20:19:37

Pau Gasol za 30 milijonov dolarjev k San Antoniu

Reuters

Španski košarkarski reprezentant Pau Gasol se je odločil za menjavo sredine. V minuli sezoni severnoameriške košarkarske lige član peterke ameriškega moštva Chicago Bulls je sprejel ponudbo trenerja Gregga Popovicha, da v novi sezoni zaigra za teksaški San Antonio Spurs, poročajo ameriški mediji.

Dva metra in 13 centimetrov visoki katalonski center, ki ga avgusta čaka reprezentančni nastop na olimpijskem turnirju v Rio de Janeiru, se je ustno dogovoril za prestop k ostrogam. Sprejel je dvoletno pogodbo v vrednosti 30 milijonov ameriških dolarjev (27 milijonov evrov).

"Po daljšemm razmisleku o prihodnosti sem se odločil za nov izziv v karieri s San Antoniom. Sem zelo vznemirjen," je prek Twitterja sporočil Gasol, ki bo v sredo dopolnil 36 let, tretji izbor na izbor lige NBA leta 2001. Gasol je bil onstran Atlantika član Memphis Grizzlies ter Los Angeles Lakers, s katerim je osvojil dva naslova prvakov v letih 2009 in 2010. Pred dvema letoma pa je postal član Chicaga. V ligi NBA njegovo povprečje na tekmo znaša 18,2 točke in 9,5 skoka.

Kot kaže, pa je bila minula sezona v ligi NBA v dresu San Antonio Spurs zadnja za 40-letnega Tima Duncana, ki se namerava upokojiti.