© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
04.07.2016 19:19:37

Če jih ne moreš premagati, se jim pridruži

Kevin Durant
Kevin Durant
Wikipedia

Ugibanj je konec, najbolj vroče ime na tržnici lige NBA se je odločilo, pri tem pa bi lahko zapisali, da ke Kevin Durant izbral lažjo pot v lovu na izmikajoči se mu šampionski prstan. Kot pred leti LeBron James.

Eden največjih košarkarskih zvezdnikov v zadnjih letih v severnoameriški ligi NBA Kevin Durant je potrdil, da bo kariero nadaljeval pri ekipi Golden State Warriors. Sedemindvajsetletni Durant v Kalifornijo odhaja kot prost igralec, doslej pa je navduševal v majici moštva Oklahoma City.

Duranta so svoje vrste - poleg Oklahome in Golden Stata - želeli zvabiti tudi Boston Celtics, Los Angeles Clippers, San Antonio Spurs in Miami Heat, a se je na koncu odločil za lanskega prvaka lige NBA.

Sedemkratni udeleženec tekme zvezdnikov in najbolj koristen igralec rednega dela v sezoni 2013/14 je od leta 2007 član Oklahome, v devetih sezonah igranja v najmočnejši košarkarski ligi na svetu pa je v povprečju dosegel 27,4 točke in sedem skokov na tekmo.

Golden State je tako sestavil vrhunsko ekipo, ki bo prvi favorit v naslednji sezoni. Ekipi, ki je redni del končala z izkupičkom 73 zmag in 9 porazov, so dodali še enega najboljših igralcev lige. Od viška pač ne boli glava.