© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.04.2016 09:12:06

Zmaga Golden Stata z grenkim priokusom

Reuters

Branilci naslova v ligi NBA so letošnjo končnico začeli zelo prepričljivo.

Košarkarji Golden State Warriors so na zahodnem delu lige premagali Houston Rockets s 104:78. Zvezdnik Stephen Curry je kot prvi strelec tekme za zmagovalce vseh 24 točk dosegel v prvem polčasu, preden si je poškodoval desni gleženj.

Z 1:0 v zmagah sta na vzhodnem delu povedli tudi ekipi Atlanta Hawks, ki je ugnala Boston Celtics s 102:101, in Indiana Pacers po slavju v gosteh z moštvom Toronto Raptors s 100:90.

Najkoristnejši igralec NBA minile sezoni Curry je zaradi poškodbe gležnja vprašljiv za naslednjo tekmo. "Ta trenutek ne vidim možnosti, da ne bi igral. Seveda pa se lahko vse spremeni, če me bo preveč bolelo, da bi lahko na igrišču prikazal svoje znanje," je dejal Curry. Tudi trener Steve Kerr še ni mogel govoriti natančno o tem, ali bo lahko nastopil v noči na torek po slovenskem času, ko bo druga tekma v Oracle Areni. Bojevniki so dobrih 60 ur prej s 73. zmago v rednem delu sezone postavili rekord v zgodovini lige, toda vsi v en glas zatrjujejo, da to ne pomeni prav nič, če jim ne bo uspelo ponovno prinesti pokazal za prvaka v svoje vitrine.

Drugi nosilci iz Toronta pa so še tretje leto zapored izgubili prvo tekmo končnice, v osmih sezonah, ko so si priborili dodatni del, pa niti enkrat niso zmagali na uvodni tekmi. Paul George (33 točk) je vodil igralce Indiane do zmage v Kanadi, pobudo pa so prevzeli v drugem polčasu.

Al Horford iz Dominikanske republike je dosegel 24 točk, Jeff Teague pa ob 12 podajah eno manj za igralce iz olimpijskega mesta leta 1996, ki so zapravili vodstvo devetnajstih točk ter so prvo zmago v sezoni v dvoboju z Bostonom reševali v napeti končnici. Isaiah Thomas je zbral 27 skokov in osem podaj za Boston, ki je v zadnji četrti ostal brez branilca iz prve peterke Averyja Bradleyja, ki si je poškodoval stegensko mišico.

Na tekmi med ekipama Oklahoma City Thunder in Dallas Mavericks pa ni bilo dvoma, katera bo zmagovalka. Russell Westbrook (24 točk in 11 podaj), Kevin Durant (23 točk) in soigralci so že ob polčasu vodili za 26 točk, Dallasu, Nemec Dirk Nowitzki je dosegel 18 točk, pa tudi v nadaljevanju ni steklo. V prvem polčasu je imela ekipa gostov le 26 odstotni met, na koncu pa so doživeli drugi najvišji poraz v končnicah v zgodovini.

Izidi, končnica, 1. krog
- Vzhod:
Toronto Raptors - Indiana Pacers        90:100
(Indiana vodi z 1:0 v zmagah)

Atlanta Hawks - Boston Celtics         102:101
(Atlanta vodi z 1:0 v zmagah)

- Zahod:
Golden State Warriors - Houston Rockets 104:78
(Golden State vodi z 1:0 v zmagah)

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 108:70
(Oklahoma City vodi z 1:0 v zmagah)