© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
14.04.2016 21:35:35

Zmaga za slovo

vszi

Čeprav so košarkarji Washingtona na zadnji tekmi rednega dela lige NBA na domačem igrišču s 109:98 premagali Atlanto Hawks, je bila za trenerja Randyja Wittmana to zadnja tekma na njihovi klopi.

Po 41 zmagi Washingtona v letošnji sezoni, kar pa ni zadostovalo, da bi se še tretjič zaporedoma uvrstil v končnico, je Wittman dejal, da je od anonimne osebe izvedel, da v prihodnji sezoni ne bo več vodil ekipe iz glavnega mesta ZDA. Le nekaj ur pozneje je to potrdil tudi predsednik kluba Ernie Grunfeld.

"V sezono smo krenili z velikimi pričakovanji, predvsem na račun preteklih dveh sezon, vendar smo imeli na domačem igrišču vse preveč težav, zato smo se odločili za menjavo trenerja. Zame je bila to težka odločitev, Wittmanu in njegovi družini pa želim vse najboljše," je dejal Grunfeld.

Wittman je trener Washingtona postal na začetku januarja, ko je na klopi zamenjal Flipa Saundersa, ki je sezono začel z dvema zmagama in 15 porazi. Dvakrat, lani in predlani se je z ekipo uvrstil v končnico, svojo pot na klopi Washingtona pa je končal s 178 zmagami in 199 porazi.