© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
22.03.2016 16:01:21

V terorističnem napadu hudo poškodovan belgijski reprezentant

Brazilsko-belgijski košarkar Seb Bellin.
Brazilsko-belgijski košarkar Seb Bellin.
Twitter

Grozljivi napadi na Bruselj so že tako ali tako prizadeli tudi šport, čisto konkretno pa jo je najhuje skupil belgijski košarkar.

Kot je sporočil največji belgijski klub Oostende, je bil v eni od eksplozij hudo poškodovan Sebastien Bellin, ki so ga najprej spoznali na eni od grozljivih fotografij s prizorišča eksplozije, nato pa zadevo preverili pri oblasteh Oostende je svojemu nekdanjemu članu zaželel čimprejšnje okrevanje, enako pa je takoj storilo tudi vodstvo Evrolige. 

Bellin po dolgoletni karieri zdaj sicer igra v belgijski drugi ligi, eksplozija pa mu je hudo poškodovala nogo in kolk. V obeh delih telesa ima tudi šrapnel, ki mu ga bodo skušali odstraniti kirurško. Čaka ga nekaj zahtevnih operacij, s prvo so začeli takoj po nesrečnikovem prihodu v bolnišnico.

Najboljše želje mu pošiljajo številni belgijski košarkarji, športniki in tudi kolegi z vsega sveta, seveda se jim pridružujemo. Bellin je bil v svojih najboljših časih tudi belgijski reprezentant, gre pa za igralca brazilskega porekla.