© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
20.02.2016 23:11:57

Baski preplavili A Coruño, vendar ne bodo videli finala (video)

Da so navijači moštva iz Vitorie naravnost nori na košarko, smo lahko spoznali že davnega leta 1994, ko je takratna Smelt Olimpija v švicarski Lozani odpravila takratni Taugres in osvojila evropski pokal.

Več kot polovico dvorane so takrat zasedli baskovski navijači in uprizorili veličastno predstavo. Prizori iz A Coruñe, ki v teh dneh gosti končnico španskega pokala močno spominjajo na tiste izpred več kot 20 let. Baski so preplavili ulice mesta v Galiciji, navijaške pesmi pa so podkrepljene z glasnimi trobentami. Nič se ni spremenilo, navijači današnje Laboral Kutxe imajo še vedno neizmerno radi košarko.

V finale španskega pokala sta se sicer uvrstili Gran Canaria, ki je bila za deset točk boljša od Bilbaa, in branilec naslova Real Madrid, ki je odpravil Laboral Kutxo (86:80). Baskom torej močna navijaška podpora ni prinesla uvrstitve v finale.

Za Bilbao zaradi poškodbe ni igral Mirza Begić, tako ni prišlo do svojevrstnega internega dvoboja za mesto naturaliziranega igralca v slovenski reprezentanci. Alen Omić, ki v tej sezoni v dresu Gran Canarie naravnost blesti, je dosegel devet točk in zbral pet skokov.

Tudi na drugi polfinalni tekmi bi lahko videli slovenski dvoboj, pa ga nismo. Luka Dončić je namreč obsedel na klopi Reala, na drugi strani pa je Jaka Blažič dosegel pet točk.