© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
13.09.2015 17:57:39

Za vedno odšel eden največjih

Popolnoma nepričakovano je zaradi nenadne slabosti umrl eden najboljših košarkarjev lige NBA vseh časov, veliki zvezdnik iz 80-tih let.

Moses Malone je v karieri dosegel 27.409 točk, temu dodal 16.212 skokov in tem številkam, ki ga na večnih lestvicah uvrščajo zelo visoko dodal še nekaj izjemnih. Vseh 20 sezon v ligi NBA je končal s statističnim dvojnim dvojčkom, odigral je 12 tekem All star, bil šestkrat najboljši skakalec in trikrat najboljši igralec (MVP) lige. 

S Philadelphio je leta 1983 tudi osvojil šampionski prstan, zaslužil bi si jih še nekaj, v vsakem primeru pa je obveljal za legendo, za enega od največjih. Letos je proslavil 60. rojstni dan in se znašel v središču številnih primerjav z aktualnimi zvezdniki, predvsem z Dirkom Nowitzkim. Nihče si ob tem ni mislil, da bi se njegovo življenje lahko predčasno končalo. 

Po zagotovilih iz Združenih držav Amerike ni imel težav z nobeno omembe vredno boleznijo, zato je njegova nenadna smrt prišla kot popoln šok. Tako za navijače Philadephie kot za navijače Houstona, ki ga je pred tem sam popeljal do finala, kot za vse košarkarske navdušence po vsem svetu.