© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.08.2015 17:13:32

Prodali ste mojega brata, prodajte še mene!

Reuters

Phoenix Sunsi so na začetku prejšnje sezone imeli dva para bratov v svoji ekipi, prav lahko se zgodi, da v naslednji sezoni ne bodo imeli niti enega izmed teh štirih bratov.

Ob Goranu in Zoranu Dragiću je imel Phoenix v svojih vrstah še brata Morris. Dvojčka Markieff in Marcus sta bila izjemno pomembna člena moštva Sonc, Marcus je v igro prihajal s klopi, Markieff pa je bil član začetne peterke, igral je na položaju krilnega centra. 

Phoenix pa se je po koncu sezone (že pred tem sta seveda odšla brata Dragić), da dvojčka, ki sta sicer drug na drugega izjemno navezana, loči. Sonca so Marcusa poslala v Detroit, kar pa je izjemno razjezilo tako Marcusa kot Markieffa, ki je trdno odločen, da bo tudi on zapustil Phoenix.

"Prepričan sem v eno stvar, in sicer, da me v naslednji sezoni več ne bo v Phoenixu," je za ameriške medije dejal Markieff Morris, ki Sunsom zameri, da so njegovega brata dvojčka zamenjali, brez da bi se prej posvetovali bodisi z njim bodisi z njegovim bratom. In to kljub temu, da sta tako Markieff kot Marcus, ko sta podpisovala novi pogodbi, dala Phoenixu velik popust, samo da bi ostala skupaj v klubu. 

"Če moraš nekaj narediti, potem to pač narediš. A jaz sem tukaj dlje kot generalni menedžer, trenerski štab, pravzaprav dlje kot vsi. Pa ne dobim potrebnega spoštovanja. Nihče ni bil vsaj toliko, da bi rekel 'Hej Keef, zamenjali bomo tvojega brata'. Vse kaže, da tukaj pač na ta način poslujejo," je dejal Markieff Morris, ki se zaveda, da se bo vseeno moral prikazati na zboru ekipe: "Prišel bom, a prej kot bom odšel, bolje bo za vse."

Markieff je še povedal, da se mu zdi vse skupaj izjemno neprofesionalno: "Sploh ne gre za to, da so zamenjali mojega brata. Način, na katerega so naredili zamenjavo, ni pravi. Je zelo neprofesionalen." Z Markieffom pa se strinja tudi njegov brat Marcus: "Sem odrasel človek, povsem dobro lahko funkcioniram sam, brez brata. Gre samo za to, da je bilo vse skupaj izpeljano zelo neprofesionalno. Glede na to, kaj vse sva naredila za Phoenix in kakšen popust sva jima dala. Kar se mene tiče, nisem bil nikdar član Phoenixa. Pripravljen sem na nov izziv, to bo zame nov začetek."

Če bo Markieff res zahteval, da ga Phoenix zamenja, bo zanimanje zanj zagotovo ogromno. V ligi pač ni veliko tako kakovostnih krilnih centrov, ki zaslužijo tako malo (8 milijonov dolarjev na leto).