© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.07.2015 09:31:44

Lakersi pripeljali novega centra

vszi

Ekipa Los Angeles Lakers je le dobila tako želenega začetnega centra za naslednjo sezono.

Drugi najtrofejnejši klub v zgodovini lige NBA je začel s prenovo svojega moštva, zelo aktiven pa je na tržnici prostih igralcev. Generalni direktor Mitch Kupchak je lovil velika imena, ki jim je potekla pogodba, toda na koncu ni uspel ujeti nobenega. 

Lakersi so zelo "tanki" pod košem, zato so se želeli okrepiti na položaju krilnega centra in centra. Toda po vrsti so dobili košarico od DeAndreja Jordana, LaMarcusa Aldridga, Grega Monroea in Kevina Lova

Zdaj so končno dobili svojega prvega centra za naslednjo sezono. Indiana se je na vsak način želela znebiti Roya Hibberta, zato je sprejela ponudbo Lakersov, ki so za dvakratnega udeleženca tekme zvezd ponudili vsega izbor v drugem krogu naslednjega nabora. 

Indiana se je namreč odločila, da bo v naslednji sezoni več priložnosti ponudila mlademu Mylesu Turnerju, ki so ga izbrali na letošnjem naboru. Hibbert in njegova 15.5 milijonov dolarjev visoka pogodba sta tako postala višek.

Višek, ki so ga z odprtimi rokami v svoje gnezdo sprejeli pri Lakersih. Hibbert, 218 centimetrov visok center, ki blesti v obrambi, v napadu pa je limitiran, je sicer za Indiano igral sedem sezon, v povprečju pa je dosegal 11.1 točk, 6.8 skokov in 1.9 blokad. V prejšnji sezoni je beležil 10.6 točk, 7.1 skokov in 1.6 blokad.