© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.07.2015 09:28:12

Sramotna poteza Jordana

vszi

Vse kaže, da ustni dogovori in stisk roke v svetu športa ne pomenijo več nič.

Vsaj, če gre soditi po tem, kar si je privoščil center Los Angeles Clippersov DeAndre Jordan, ki se je danes znašel na naslovnicah vseh košarkarskih medijev onstran luže, ki so dejanje 26-letnega košarkarja ostro obsodili. 

In kaj je storil Jordan, da si je nakopal gnev sedme sile in jezo navijačev Dallasa? Odlični obrambni košarkar se je z Dallasom dogovoril, da bo z njimi podpisal maksimalno štiriletno pogodbo, ki mu bo na leto navrgla 20 milijonov dolarjev. Dogovor je bil ustni, kajti do danes košarkarji niso mogli podpisovati novih pogodb. 

Mark Cuban, lastnik Dallasa si je Jordana zelo želel v svojem moštvu. Zato je na sestanek s centrom Clippersov pripeljal tudi Dirka Nowitzkega, ki je Jordanu predstavil načrt za pohod na vrh lige NBA. To še ni vse, Chandler Parsons, še en košarkar Dallasa je z Jordanom preživel nekaj dni, kjer mu je razkazal vse lepote mesta Dallas. 

Jordan je bil nad vsem, kar so mu pripravili Mavericksi navdušen. Počutil se je zaželenega, nekaj, česar v Los Angelesu ni čutil. In ker je odraščal v Houstonu, se mu je vrnitev v Teksas, čeprav v drugo mesto, zdela kot vrnitev domov. 

PREOBRAT
Jordan bi se naj za Dallas odločil tudi zato, ker ni imel dobrega odnosa s prvim zvezdnikom Clippersov Chrisa Paula. Zdelo se je, da so Clippersi zaradi izgube Jordana največji poraženci košarkarske tržnice, saj so ostali brez odličnega centra, zamenjave zanj pa niso mogli najti, toda nato je prišlo do preobrata.

Clippersi so se odločili, da se ključnemu košarkarju ne bodo kar tako odpovedali, zato so se odpravili na misijo prepričevanja DeAndreja. Udeležena sta bila lastnik Steve Balmer in trener Doc Rivers, kasneje pa še košarkarji Chris Paul, J. J. Redick in Blake Griffin, ki je na svojem twitter profilu objavil fotografijo, s katero je želel povedati, da je Jordana zaprl v hišo in da ga ne spusti, dokler si ne premisli. 

Med drugim je med igralci Clippersov in Mavericksov potekala tudi manjša "vojna" na twitterju, dobili pa so jo košarkarji iz Los Angelesa. Jordan se je torej odločil, da podpiše novo pogodbo z dozdajšnjim moštvom, da bi njegova poteza bila še hujša, pa Dallasu sploh ni povedal, da si je premislil. Namesto tega se enostavno zadnjih nekaj dni ni oglašal na svoj telefon, danes pa je podpisal s Clippersi novo pogodbo. 

Na veselje vseh navijačev Clippersov in predvsem J. J. Redicka, ki je v medijih pred dnevi označil poslovanje svoje ekipe kot negativno, ker niso uspeli zadržati Jordana. No, zdaj se je kar naenkrat ocena zelo zvišala.