© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
01.07.2015 12:24:40

Žilić kupuje KK Zadar - milijarder ali prevarant

vszi

Ivan Žilić, domnevni milijarder rojen v Varešu v BiH, ki ima nemško državljanstvo, naj bi bil pripravljen kupiti ponos Tadra, njihov sloviti košarkarski klub.

Žilić naj bi veliko bogastvo dobili na račun patentov oziroma izboljšave postopka varjenja v avtomobilski industriji. Potem, ko je odšel s trebuhom za kruhom v Nemčijo, je najprej tam naredil strojno fakulteto in se potem zaposlil pri Fordu. V tistem času naj bi izumil postopek revolucionarnega varjenja. Za to je dobil nekaj mednarodni nagrad, pozneje pa se je vlačil po sodiščih, ker Ford ni hotel priznati odškodnine, ki jo je zahteval Žilić za svoj patent. Bogat pa naj bi postal, ker je sicer izgubil pravni boj s Fordom, a mu je odvetniška družba, ki ga je zastopala morala plačati odškodnino za izgubljeno tožbo. V to sicer močno dvomimo, tako kot so v zadnjih dveh letih dvomili na Hrvaškem, kjer je Žilić želel investirati denar. Gospod je v luksuznem stanovanju v Luksemburgu novinarjem celo mahal z dokumenti, ki naj bi dokazovali, da je v letu 2011 plačal kar 2,14 milijarde davka.

Zdaj naj bi po poročanju hrvaškega spletnega portala ZDNews.hr žele kupiti Košarkarski klub Zadar.

"Poslal sem pismo o nameri. V klubu se bodo odločili kako naprej ali želijo sodelovati ali ne. Moja velika želja je, da vložim denar v KK Zadar, saj sem navijač tega kluba že vrsto let. Vedno sem simpatiziral z Zadrom, Jugoplastiko in Hajdukom, čeprav sem rojen v Bosni. Direktor kluba in župan mesta se morata odločiti na kakšen način želijo sodelovati z menoj. Želim odkupiti vse dolgove kluba, v klubu pa mi morajo pustiti, da na ključna mesta postavim svoje ljudi, ki bi transparentno vodili klub," je za omenjeni portal povedal Žilić, ki naj bi z enim zamahom rešil vse dolgove. "Ocena je, da je klub dolžan med 20 in 30 milijonov kun, torej od 2,6 do štiri milijone evrov. To ne bi bila nobena težava. Z eno transakcijo bi bili vsi dolgovi zgodovina. Morate vedeti, da imam kapital v višini 30 milijard evrov. Tako mali dolg zame ne predstavlja nobene težave."

Kaj se bo iz vsega skupaj izcimilo bomo šele videli, predvsem pa je vprašanje, ali gospod govori neumnosti in se hoče samo izpostaviti (v zadnjih letih naj bi se nanj obrnilo več kot 50 ljudi, ki so želeli, da bi investiral, vendar iz vsega skupaj ni bilo nič) ali pa ima resne namene. V slednje sicer dvomimo, vendar se nikoli ne ve.