© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
10.05.2015 10:12:58

V Železniku so udarci leteli z vseh strani (video)

vszi

Najboljša srbska košarkarska moštva igrajo končnico za prvaka.

Tako je bil sinoči v 4. krogu v Železniku odigran tudi dvoboj domačega FMP-ja in Vojvodine. Na koncu so parket bolj zadovoljni zapuščali gostje, ki so slavili z 79:72.

Malo pred koncem zadnje četrtine - pri rezultatu 67:71 - pa je bilo dogajanje na parketu vse prej kot košarkarsko. Pred zapisniško mizo sta se sporekla Ostojić in Bursač. Slednji je prvega s komolcem udaril v glavo, ta mu je vrnil z udarcem s pestjo. Njun spor pa se je nato kot požar hitro razširil še na ostale igralce in prišlo je do množičnega pretepa.

V pravem kaosu so z vseh strani leteli udarci, ki se jih ne bi sramovali niti profesionalci v različnih borilnih športih.

Trenerja sta ob pomoči nekaterih igralcev, ki so ohranili hladno glavo, po približno tridesetih sekundah nekako le uspela pomiriti strasti. Tako da ni prišlo do še hujšega incidenta.

Sodniki so imeli po dogodku veliko dela. Pri domačih so izključili dva igralca, pri gostih pa kar vse igralce s klopi, ki so na začetku pretepa takoj prihiteli na igrišče.

Vojvodina je tako zadnjo minuto odigrala s samo štirimi igralci, a uspela priti do zelo pomembne zmage.

Dvoboj je bil tudi sicer zelo grob, saj je bilo že v prvem polčasu dosojenih 30 osebnih napak.

Srečanje sta si med drugim v živo ogledala tudi pomočnik generalnega direktorja NBA moštva Detroit Pistons Brian Wright in skavt omenjenega kluba ter nekdanji član moskovskega CSKA-ja J.R. Holden.