© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
09.05.2015 09:11:14

Sonca bi v ligo ABA

Arsen Perić

Nabito polne tribune Komunalnega centra in nekaj navijačev, ki so si tekmo ogledali na velikem platnu pred dvorano, še vedno slavijo polfinale.

Potem ko so Domžalčani v ligi za obstanek z odliko opravili svoje delo in za nagrado dobili četrtfinalni obračun z Unionom Olimpijo, jih verjetno ni bilo veliko takšnih junakov, ki bi upali napovedati skupno zmago in napredovanje med štiri najboljše ekipe v Sloveniji.

Seveda to še zdaleč ni največji uspeh kluba, ki je po prihodu avstrijskih lastnikov močno posegel v podobo kluba, v sezoni 2006/07 so takrat še modro–beli Domžalčani Ljubljančane spravili na kolena v velikem finalu.

Zanimivo, vlogi tokratnih strategov sta bili takrat zamenjani – Memi Bečirović je slavil, Gašper Okorn pa je bil v vlogi poraženca. In takrat, pred sedmimi leti, so zeleno–beli poraženci ob koncu tekme športno sprejeli poraz in Domžalčanom stisnili roko.

Tokrat je bilo drugače, kar je zmotilo domačega stratega Okorna: "Žal mi je za to, kar se je dogajalo na koncu tekme. To ne sodi na košarkarska igrišča, tudi poraz je potrebno znati prenesti. Da ne bo pomote, nisem nasprotnik Uniona Olimpije, saj sem Ljubljančan, in ta klub mi je dal kruh, da sem nekaj napravil v svoji karieri. Želim ji, da se postavi na noge, saj brez dobre Uniona Olimpije ni dobre slovenske košarke. Sicer smo zasluženo v polfinalu Lige Telemach! Iz sedme pozicije pred končnico smo z Unionom Olimpijo dobili dve tesni tekmi. Pokazali smo karakter in kot ekipa opravili maturitetni izpit."

Prvi mož kluba in podjetja Helios Avstrijec Gerald Martens je po zmagi žarel od zadovoljstva: "Ponosen sem na te fante in naše mesto. Domžalčani so pokazali, da ljubijo košarko, zato jim že zdaj sporočam, da bodo v prihodnji sezoni spremljali še boljšo ekipo. Hkrati zagotavljam, da bo Helios Suns v novi sezoni nastopal v ligi ABA. Če se vanjo ne bomo uvrstili prek državnega prvenstva, imam že pripravljena finančna sredstva za nakup povabila."

Očitno se v Domžalah, ki se lahko pohvali z najboljšo košarkarsko šolo v Sloveniji, gradi nekaj velikega.