© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
27.12.2015 08:46:14

Zach Wright: Iz Olimpije grem le v primeru nore ponudbe

www.alesfevzer.com

Mnogi s(m)o mislili, da ga zdaj ne bo več v Ljubljani in se bo o njem govorilo kot o nekdanjem igralcu Olimpije. Toda Zach Wright še naprej nosi zeleno-beli dres.

In kot kaže, bo tako tudi ostalo. Kar nekaj časa je sicer veljalo, da bo po koncu prvega dela evropskega pokala zapustil zmaje. A je že trener Gašper Potočnik pred zadnjim srečanjem prvega v Oldenburgu dal vedeti, da bo Wright tudi po njem član Olimpije, in tako se je tudi zgodilo. Kako to?

"Najprej je bil namen, da odidem, bil je določen datum, po katerem naj bi lahko odšel. Toda tisti klub me je želel takoj. Lahko bi šel, a preprosto ni bil pravi čas. Tukaj sem in to je vse, kar šteje," je dejal Wright in se nasmejal.

Vemo, da je pozitivec, a vseeno se nam je zdelo malce čudno, da bi tako prostodušno govoril o nečem, zaradi česar bi bil lahko žalosten ali celo jezen, saj je bilo vendarle v igri precej več denarja, ki bi ga lahko dobil. Pa nas je hitel prepričevati, da temu ni tako.

"To je del življenja. Edini razlog, zaradi katerega bi odšel, je velik denar. A vedno tudi ni vse le v denarju. Morda bi odšel tja, pa ne bi bil zadovoljen, ker se jaz ali družina ne bi dobro počutili. Tukaj sem zadovoljen, še vedno imam nedokončano delo, ki ga moram opraviti. Ženi in otroku je všeč, zato ostajamo tukaj."

"Do konca sezone?," smo se z vprašanjem zasmejali mi. "Razen, če ne pride res kakšna nora ponudba ..."

TU SEM SREČEN
In res ni dajal vtisa, kot da bi bil kaj zagrenjen. Nobenega obžalovanja ali žalosti. "Ne, še naprej bom igral z nasmehom na obrazu," se je spet široko zasmejal. "Dobro se počutim v tej ekipi, Trener mi stoodstotno zaupa, če bom še naprej igral dobro, se bo naslednje leto gotovo zgodilo kaj dobrega," je govoril organizator igre, za katerega se je v prejšnjih tednih zanimal italijanski Avellino.

"Želel me je tudi klub iz Turčije, ne bom povedal imena, kateri. Oba sta mi ponujala veliko denarja, a to je preteklost in niti ne razmišljam več o tem. Če bi šel, bi šel zaradi denarja. Toda, kot sem rekel, ni vse v denarju. Tu sem srečen, trener mi pusti, da igram svojo igro. Tam morda ne bi mogel igrati na ta način in ne bi bil tako uspešen. Morda je celo bolje, da sem ostal," je povedal Wright.