© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
28.04.2015 12:42:26

Crvena zvezda - Cedevita: Po istem kopitu

aba

Beograjčani so na dveh tretjinah poti do svojega prvega naslova prvaka v ligi ABA. Izkoristili so prednost domačega parketa in zmagali na obeh uvodnih tekmah v svoji dvorani, obakrat na zelo podoben način. Prišli so do visoke prednosti, Zagrebčani pa so jih nato začeli loviti. Na obeh srečanjih, na katerih je izgubila z 58:69 in 65:69, bi z malce več zbranosti Cedevita lahko tudi zmagala.

BOBI MARJANOVIĆ

907-20-marjanovic aba
aba

je bil prvi mož obeh tekem. Prave rešitve Cedevita zanj v Pionirju ni našla, morda bo drugače v Zagrebu. Bobinator je na obeh tekmah dosegel dvojnega dvojčka, posebej na drugi, na kateri je zaradi poškodbe Maika Zirbesa igral skoraj ves čas, pa je bil izjemen: 20 točk, 14 skokov, šest izsiljenih osebnih napak in pet asistenc.


LUKA MITROVIĆ

907-20-mitrovic aba
aba

se je po zelo dobrem začetku sezone v nadaljevanju morda kar malo izgubil. Vsekakor ni bil tako v ospredju, kot je bil na obeh prvih finalnih tekmah, ko je bila njegova igra bržkone malo presenečenje tudi za tekmece. Na prvem dvoboju je bil z 18 točkami prvi strelec Zvezde, na drugem je le točko zaostal za Marjanovićem.


JAKA BLAŽIČ

907-20-blazic aba
aba

je z borbenostjo in požrtvovalnostjo na obeh tekmah spet pokazal, zakaj ga imajo navijači Zvezde tako radi. Obakrat pa je dosegel morda tudi ključna koša za zmago Beograjčanov: na prvi tekmi trojko slabe tri minute pred koncem za povišanje razlike na plus deset, na drugi svoji edini točki za prekinitev niza 9:0 Cedevite.


NAVIJAČI

907-20-navijaci aba
aba

Priznamo, da se nam je na prvih dveh tekmah kolcalo po polfinalni seriji Zvezde s Partizanom. Dvorana je bila sicer obakrat lepo zapolnjena, a navijanje je bilo daleč od tistega, kakršnega je bilo mogoče videti na dvobojih z mestnim tekmecem. Zaradi pritiska s tribun Cedevita ni igrala slabše oziroma Zvezda ni imela odločilne prednosti.


NEMANJA GORDIĆ

907-20-gordic aba
aba

je po prvih obračunih morda največji dolžnik v vrstah Cedevite. Organizator igre je na prvem dvoboju resda dosegel devet točk, a s skromnim metom, predvsem pa igra pod njegovim vodstvom ni stekla. Na nedeljski tekmi je bil njegov met ob dveh točkah še slabši, Cedevita pa je z njim na parketu največ izgubljala (+/- statistika -19).


LUKA BABIĆ

907-20-babic aba
aba

Če česa, potem je trener Cedevite Jasmin Repeša lahko vesel tega, da je krilni košarkar v zelo dobri formi, že jutri bo to še kako potreboval. Obakrat je bil Babić v Pionirju najboljši strelec ekipe in tisti, ki je s svojimi koši v pravih trenutkih vračal Cedevito v igro, a tudi on ni bil imun na napake.