© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
25.10.2014 11:58:00

Prvič brez Slovenca

Igor Vidmar

Pričakovali smo, da bo danes v dvorano Leona Štuklja z ekipo MZT-ja, ki ob 19. uri gostuje v Novem mestu, zakorakal tudi Zmago Sagadin, a slovenski trener je že preteklost makedonskih prvakov.

V Skopju so zelo hitro posegli po menjavi na trenerski klopi in požrli svoje napovedi o delu na daljši rok s pomlajeno ekipo. Sagadin je tako moral oditi že po treh krogih lige ABA, v katerih je doživel dva poraza, oba v gosteh. Skopjanci so v prvem krogu po podaljšku izgubili z Mega Vizuro in nato s 27 točkami razlike pri Budućnosti. V prejšnjem krogu je na klopi ob domači zmagi nad Szolnoki Olajem tako že debitiral Sagadinov naslednik Vrbica Stefanov.

MZT v Novo mesto prvič prihaja s trenerjem, ki ni Slovenec. Predlani ga je vodil Aleš Pipan (in zmagal), lani Zoran Martić (in bil poražen). "MZT je med moštvi, ki so prva začela priprave, in količina napornega dela mora prej ali slej priti do izraza. Po zamenjavi trenerja je zmagal na prvi tekmi. Zdaj pričakujemo moštvo, ki je še vedno v posebnem stanju zaradi te menjave. Že proti Szolnoki Olaju je v veliki meri spremenilo igro v napadu in zagotovo bo nadaljevalo v tej smeri. Mi smo kompletni, zdravi in pripravljeni nadoknaditi zamujeno iz prejšnjega kroga. Pričakujemo težko tekmo, a verjamem, da bodo moji igralci vanjo vložili več od nasprotnika," je dvoboj napovedal trener Novomeščanov Aleksandar Džikić, ki ima, kot je že sam povedal, spet na voljo vse razpoložljive moči, seveda z izjemo dalj časa odsotnega Luke Lapornika.

Krka je po odličnem začetku sezone nanizala dva zaporedna poraza, najprej v domačem prvenstvu v Grosupljem, nato še pred tednom dni v gosteh z Igokeo. Torkova zmaga nad Elektro še ni bila pravo merilo, tekma z MZT-jem pa vsekakor bo, za odgovor, ali je šlo le za krajši padec forme ali za napoved kakšnih večjih težav.