© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
24.10.2014 10:59:33

Rupnik: Vem, da mi Pipan želi le najboljše

Arsen Perić

Tudi v dvoboju s Himkijem je bil Luka Rupnik med najboljšimi posamezniki v vrstah Uniona Olimpije. Število doseženih točk tega sicer ne razkriva, zato pa ostali statistični kazalci, zaradi katerih je bil po uspešnosti drugi najboljši zmaj.

Imel je štiri asistence, prav toliko izsiljenih prekrškov ter po tri skoke in ukradene žoge, ki jih je dodal šestim točkam. Vse to v 14 minutah in pol, kar niso slabe številke. A zelo solidnih predstav smo od Rupnika v tej sezoni že kar vajeni. Idrijčana gledamo v precej drugačni luči kot na večini tekem prejšnje in predlanske sezone, ko ni upravičeval statusa enega najboljših mladih slovenskih igralcev. Resda ne vedno zgolj zaradi sebe, a svoj del krivde za to je vseeno nosil.

"Poleti sem veliko delal na telesni pripravi, vedel sem, da je kondicijska priprava najpomembnejša. Mislim, da se mi to zdaj vrača. To je šele začetek, najboljše šele prihaja," samozavestno pravi Rupnik, ki se mu že navzven vidi, da je bolj sproščen, zadovoljen, kot bi bil neki povsem drug človek v primerjavi s tistim lani.

"Gotovo je to zaradi dobrih iger, predvsem pa zato, ker sem nekako našel svojo vlogo. Trener Pipan mi tudi zaupa. Z njim imava poseben odnos, lahko rečemo zelo poseben," se je zasmejal 21-letni organizator igre, najbrž vedoč, da bo moral pojasniti, kaj to pomeni. "Najin odnos je zelo živ. Dosti me krega in vpije name, toda vem, da mi želi le najboljše. Vesel sem, da mi je letos dal točno vlogo. Natanko vem, da sem rezerva, lažje je vstopiti v igro, če veš, da si menjava prvemu organizatorju igre in da boš prišel v igro ter dobil svoje minute na parketu. Zaenkrat sem res zadovoljen, hvaležen Pipanu za vsako minuto, upam, da mu bom še naprej vračal z dobrimi predstavami," je povedal Rupnik.

rupnik_10071 gw
Grega Wernig

Natanko vem, da sem rezerva, lažje je vstopiti v igro, če veš, da si menjava prvemu organizatorju igre in da boš prišel v igro ter dobil svoje minute na parketu. Zaenkrat sem res zadovoljen, hvaležen Pipanu za vsako minuto, upam, da mu bom še naprej vračal z dobrimi predstavami.


MARINOVIĆ DOBER MENTOR
Po svojih besedah je imel dober občutek že v pripravljalnem obdobju. "Iz tekme v tekmo sem bolj samozavesten, skušam razigrati čim več soigralcev. Še vedno so nihanja, ki jih bom skušal odpraviti. Upam, da bom nadaljeval take igre, najpomembneje pa je, da ob tem zmagujemo. Zmage so potrditev dobrega dela, a treba je vsak dan znova garati," se zaveda Rupnik, ki si minutažo na mestu organizatorja igre deli z Markom Marinovićem, v katerem nikakor ne vidi konkurenta.

"Marko mi zelo pomaga, v njem imam dobrega mentorja. Je res pravi vodja. Večkrat se pogovarjava, tako pred kot po tekmah, deli mi nasvete. Name želi prenesti svoje izkušnje. Sva podobna tipa igralca. Pravi, da ga po slogu igre in fizični konstituciji spominjam nanj, ko je bil mlajši. Že lani mi je bil všeč v Radničkem, letos pa vidim, da je prava osebnost. Ko mi gre dobro, me spodbuja in želi, da igram še boljše. Upam, da bova kdaj tudi skupaj zaigrala, zdi se mi, da če imaš na parketu skupaj dva asistenta, lahko žoga teče še hitreje," razmišlja Idrijčan.

ŠE NIKOLI TAKO HOMOGENI
Za marsikoga presenetljivo dober začetek sezone Olimpije pripisuje tudi veliki homogenosti ekipe. "To je posledica ekipnega duha, sloge. Lahko rečem, da je vzdušje v moštvu res fenomenalno. Zdaj sem tu tretje leto in še nikoli ni bilo takšne homogenosti. Dobro smo startali v sezono, gotovo so cilji visoki. Na vsakem položaju imamo po dva igralca, mislim, da se pari na vseh položajih dobro dopolnjujemo. Trener je našel vlogo za vsakega in za zdaj dobro funkcioniramo," pravi Rupnik, ki pa je s soigralci v sredo doživel prvi poraz v evropskem pokalu.

"Tekma je minila v čudnem vzdušju. Čeprav smo igrali s skoraj evroligaško ekipo, se je zdelo, kot da gre za prijateljsko srečanje. Na koncu smo imeli celo možnost za zmago, čeprav se je zdelo, da Himki nadzira potek dogodkov. Dobili smo 90 točk, kar je gotovo preveč. Dejstvo je, da je Himki zelo napadalna ekipa, a vseeno bi ga morali bolj omejiti pri številu košev. V napadu smo sicer igrali dobro, a v ključnih trenutkih nismo dobro zapirali prostora pod svojim košem, veliko točk so nam dali iz drugih akcij, žal smo nato izgubili," je naštel razloge za poraz, kot jih je videl sam.

SKUPAJ TUDI OB NIHANJIH
Prevelikega razočaranja vseeno ni bilo občutiti, tudi zato, ker so misli že usmerjene na naslednjo preizkušnjo v ligi ABA, na obračun z Mega Vizuro. "Zagotovo spet težka tekma, a ena od tistih, ki jih moramo dobiti. Kot je rekel trener, bomo na tem srečanju favoriti. Dvoboj z Mega Vizuro in nato še dvoboja s Szolnokijem in Metalcem so takšni, na katerih se pričakuje, da bomo zmagovali. Res pa je, da je posebej v gosteh v ligi ABA težko zmagati. Igrati bomo morali tako, kot to počnemo zadnje čase, in osvojiti dve točki," napoveduje Rupnik, ki navkljub mladosti ni podlegel evforiji zaradi dobrega začetka sezone.

"Ko si najbolj sproščen, jih najprej dobiš po glavi. Upam, da tega ne bo. Zagotovo bodo prišla nihanja, takrat moramo biti pripravljeni, trdno stati skupaj in premagovati nižje postavljene tekmece," je zaključil organizator igre zmajev.