© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.09.2017 19:04:42

Zeleno-beli prvi finalisti pokala

Hokejisti SŽ Olimpije so prvi finalisti pokala Slovenije za sezono 206/17. V polfinalu turnirja v Celju so premagali Triglav s 4:1 (1:0, 2:0, 1:1). Tekmeca v finalu bodo dobili po večerni tekmi med Sijem Acronijem Jesenicami in domačo ekipo ECE Celje.

Hokejska zveza Slovenije letos pokalno tekmovanje prireja v nekoliko drugačni obliki, predvsem pa hitreje in učinkoviteje kot v prejšnjih izvedbah. Strnili so ga v en teden in en turnir, gostitelj je celjski klub.

V četrtfinalnih bojih je v četrtek Triglav premagal MK Bled s 7:3, ECE Celje pa Playboy Slavijo s 5:3. SŽ Olimpija je v petek premagala Maribor s 7:0, Sij Acroni Jesenice pa mlado jeseniško postavo z 11:1.

Ljubljančani so danes upravičili status favorita in hitro povedli s kazenskim strelom Andreja Hebarja. To je bil edini gol v prvi tretjini, v nadaljevanju pa so zmaji hitro povedli s 3:0, zadela sta Uroš Batič in še enkrat Hebar. Po golu Mihe Pesjaka v začetku zadnje tretjine je bilo jasno, da bodo Kranjčani težko naredili prebrat, so pa dosegli gol. Prvega v 50. minuti so jim sodniki zaradi igre z nogo razveljavili, v 57. pa je končni izid postavil Sebastjan Grošelj.

Finale pokalnega tekmovanja bo v nedeljo ob 18. uri; če bo tudi jeseniški klub, ki ga tako kot ljubljanskega čez nekaj dni čaka začetek mednarodnega tekmovanja v alpski ligi, uresničil teoretične napovedi o statusu favorita, bo takrat na sporedu prvi derbi med zelenimi in belimi v sezoni, resda v nekoliko spremenjeni podobi z novim ljubljanskim tekmecem.