© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.09.2017 16:53:54

V pokalu Jeseničani med seboj, Ljubljančani pa z Mariborom

vszi

Hokejska zveza Slovenije je v novi sezoni pripravila spremenjeno pokalno tekmovanje. V lanski sezoni je ostalo brez epiloga oziroma finala, tokrat bodo pokal Slovenije izvedli v enem kosu na turnirju v Celju. Danes so določili pare, v četrtfinalu se bosta pomerila oba jeseniška kluba, pa tudi HK Olimpija in Maribor.

Pokalno tekmovanje 2017/18 bo potekalo po turnirskem sistemu ta teden. Gostitelj bo celjski klub, danes pa so tam opravili tudi žreb parov oziroma določili nasprotnike.

V konkurenci za pokalno lovoriko je osem klubov: Sij Acroni Jesenice, HK Olimpija, Playboy Slavija, Triglav, ECE Celje, MK Bled, Maribor in Mladi Jesenice.

Žreb je določil, da se bosta v prvih četrtfinalih v četrtek merila kranjski in blejski klub, v drugem pa Celjani in Založani. V petek pa bodo najprej na ledu Mariborčani in Ljubljančani, zvečer pa še člani obeh jeseniških zasedb.

Teoretično se, če se bosta oba najmočnejša kluba uvrstila do zadnje stopničke, v finalu tekmovanja ljubiteljem hokeja spet obeta klasični ljubljansko-gorenjski derbi, resda v nekoliko drugačni zasedbi, saj zdaj vajeti ljubljanskega hokeja prevzema HK Olimpija.

Polfinalni tekmi bosta na sporedu v soboto, finale pa v nedeljo ob 18. uri.

Ljubitelji hokeja bodo lahko tekme spremljali za pet evrov na dan, mladina do 18 let bo imela prost vstop v celjsko dvorano.


- spored pokalnega turnirja v Celju:
- četrtek, 7. september:
- četrtfinale:
16.30 Triglav - MK Bled
20.00 ECE Celje - Playboy Slavija

- petek, 8. september:
- četrtfinale:
16.30 Maribor - HK Olimpija
20.00 Sij Acroni Jesenice - Mladi Jesenice

- sobota, 9. september:
- polfinale:
16.30 Triglav/MK Bled - Maribor/Olimpija
20.00 ECE Celje/Playboy Slavija - Sij Acroni Jesenice/Mladi Jesenice

- nedelja, 10. september:
18.00 finale