© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
17.03.2015 20:25:44

Jeseničani že v finalu

dc

Hokejisti Jesenic so se uvrstili v finale državnega prvenstva, potem ko so na drugi polfinalni tekmi pred 200 gledalci v Kranju premagali Triglav z 1:0.

Prvi finalisti v letošnjem državnem prvenstvu so pričakovano postali hokejisti Jesenic, ki pa na drugi tekmi na malem drsališču v Kranju niso imeli lahkega dela.

Železarji so do druge zmage prišli danes, ko so v Areni zlato polje z le enim doseženim zadetkom izpolnili enega od svojih ciljev v sezoni – uvrstitev v finale DP. Edini in tako odločilni gol je v 33. minuti dosegel Gašper Glavič, ki se je po odlični podaji znašel praktično sam pred povsem praznim golom, ob edinem strelcu pa sta nase najbolj opozorila oba vratarja, Jure Pavlič pri gostih in Aleš Trobec pri domačih. Prvi je obranil 18 strelov, drugi pa kar 35.

Prvi obračun se je sicer končal s prepričljivo zmago Jeseničanov, ki so Triglav prejšnji petek v Podmežakli odpravili s kar 10:2.

Rdeče-beli so tako z dvema zmagama postali prvi finalisti, na svojega tekmeca v finalu pa bodo morali polfinalisti v ligi INL še malo počakati. Prvi obračun v drugem polfinalu med Telemachom Olimpijo in Celjani je na sporedu šele konec meseca, natančneje 27. marca, prvi obračun bodo v Tivoliju gostili Ljubljančani.


Triglav - Jesenice 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
* Kranj – Arena Zlato polje. 200 gledalcev. Sodniki: Fajdiga, Lešnjak in Mali.
* Strelec: 0:1 Glavič (Brus, Sefič, 33.).
* Kazenske minute: Triglav 6, Jesenice 6.