© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
08.10.2015 11:15:34

Jan da, kolegi ne

Profimedia

V preteklem tednu je do točke v ligi KHL prišel le Medveščak, Jan Muršak pa se je spet vpisal med strelce.

V razširjenem ruskem tekmovanju so v torek hokejisti CSKA-ja odigrali 18. tekmo v sezoni, a v nasprotju z večino tekem so Jan Muršak in soigralci v slačilnico odšli kot poraženci. V Čerepovcu so naleteli na oreh, ki ga ruskim prvakom ni uspelo streti, Servestal je zmagal z 2:1, čeprav so domačini dvakrat manj ustrelili na gol tekmeca (15:46).
Pri gostih se je kot edini med strelce vpisal prav Slovenec, ki je v 20. minuti v power playu mojstrsko z izredno natančnim strelom pod prečko izenačil na 1:1. Jan je na ledu preživel več kot 21 minut, šestkrat je ustrelil na gol in dobil 13 od 22 sodniških metov.


Včeraj so bili aktivni še preostali Slovenci. Medveščak Gašperja Krošlja je odigral prvo tekmo na gostovanju, na katerem bodo sicer odigrali štiri. Prva postaja je bil Magnitogorsk, kjer so se medvedi dobro borili in Metalurgu odščipnili točko, z 2:3 so izgubili po podaljšku. Gašper je spet branil mrežo svojega moštva in je tokrat v dobrih 60 minutah obranil 34 oziroma 92 odstotkov strelov.

Na enako turnejo štirih tekem v gosteh se je odpravil tudi Slovan. Kolektiv Roka Tičarja in Žiga Jegliča je to začelo v Ufi, pri Salavatu, a so Bratislavčani tam ostali praznih rok, domači oklepniki so bili boljši s 3:2. Naša napadalca se v statistiko nista vpisala, Žiga je igral slabih 20 minut, Rok pa slabih 18, dvakrat je ustrelil na gol ter dobil osem od 11 sodniških metov.

Kljub porazu CSKA s 37 točkami ostaja na vrhu lestvice lige KHL, najbližje mu je s 35 točkami Lokomotiva iz Jaroslavlja. Medveščak Gašperja Krošlja je do zdaj zbral 31 točk in je šesti na Zahodu, Slovan Roka Tičarja in Žige Jegliča pa je z 20 na predzadnjem, 13. mestu zahodne konference.