© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
17.09.2014 12:32:32

Kristan tudi med podajalci

vzsi

Številni "legionarji" zaposleni tudi na drugi delovni dan v tednu.

V torek zvečer je v češki ekstraligi znova prišlo do spopada slovenskih hokejistov. V Pragi se je v boju s Sparto predstavila Mlada Boleslav, ki je češko prestolnico v tretjem krogu zapustila s polnim izkupičkom. Moštvo Mitja Robarja in Luka Vidmarja (slednjega spet ni bilo v postavi, saj se zadnje tedne ukvarja s poškodbo prepone) je s 4:3 ugnalo ekipo Roberta Saboliča. Od naših oklepnikov se je v strelsko statistiko z dvema podajama vpisal le mariborski branilec, Mitja je v 3. minuti podal za vodstvo z 1:0, v 28. pa v power playu še za vodstvo s 3:2. Robert je moral enkrat na kazensko klop, ob tem pa je dobil še pet od osmih sodniških metov.

Uspešen
pa je bil slovenski dvojec iz Pardubic Blaž Gregorc in Robert Kristan, ki je na domačem ledu s 4:2 odpravil praško Slavio. Lix je obranil 30 oziroma 94 odstotkov strelov, hkrati pa je naš vratar v 57. minuti vknjižil še točko za podajo pri četrtem zadetku, ko so domačini igrali z igralcem več.

PRVI ZA HEBRA
Na Slovaškem pa gre zelo dobro Zvolnu, ki je do zdaj edino moštvo v ligi, ki v prvih treh krogih ni izgubilo. Ekipa Andreja Hebarja in Damjana Dervariča je nazadnje doma s 5:3 odpravila Poprad. Hebar je v podatke vpisal svoj prvi gol v sezoni, ko je v 23. minuti zadel za vodstvo z 2:1.

Na Švedskem pa sta igrala tudi David Rodman in Gašper Krošelj, ki sta z Oskarshamnom v tretjem krogu z 2:5 klonila v Karlskogi. David je v 6. minuti v igri z igralcem več podal za znižanje zaostanka na 1:2, Gašper pa je tekmo tokrat spremljal s klopi.

KURALTOVA DVA STA BILA PREMALO
V Franciji pa so se v torek moštva najboljše lige in enega drugoligaša, Bordeauxa, spet borila v ligaškem pokalu.
Grenoble je s 3:2 zmagal v Lyonu, Mitja Šivic je v 55. minuti v power playu podal za izenačenje na 2:2, Jakob Milovanović se v statistiko ni vpisal.
Gap Boštjana Goličiča je s 4:2 slavil v Briançonu Gašperja Cerkovnika in Jake Ankersta, ki se je po poškodbi preponi vrnil v tekmovalni pogon.
Epinal je s 4:6 izgubil v Rouenu. Anže Kuralt je dvakrat zatresel mrežo, v 8. minuti je izenačil na 1:1, v 19. pa je poskrbel za vodstvo s 4:3, pri tem golu pa mu je podal tudi Ken Ograjenšek. Andrej Hočevar je obranil 32 oziroma 84 odstotkov strelov, Gašpr Sušanj se v statistiko ni vpisal.
Bordeaux Dejana Žemve je moral doma z 1:4 premoč priznati Angersu.

Uvodna kroga pa so odigrali v drugi francoski ligi, v kateri bosta letos ob Žemvi igrala še Jure Verlič in Davor Rakanovič, tako kot lani za Courbevoie. Slednji je do zdaj igral le enkrat, v Nantesu pa je izgubil z 2:3. Davor je v svojo statistiko dodal točko, ob igralcu manj je v 48. minuti podal za znižanje zaostanka na 2:3. Jure je branil celotno srečanje.
Bordeaux pa se je v prvih dveh krogih odlično odrezal. Najprej je ta s 3:0 ugnal Nantes, nato pa s 4:0 še Reims. Na prvi tekmi se je Dejan že vpisal med strelce, v 53. minuti je v igri z igralcem več zadel za vodstvo z 2:0, na drugi pa je v 18. minuti podal za vodstvo z 1:0, dvakrat pa je moral še na klop za kaznovane.